НДК грейва в синьо за деня на аутизма

  • 02 април 2016 16:50

  • 2337
  • 1
НДК грейва в синьо за деня на аутизма
©

Националният дворец на културата в София ще бъде осветена в синьо днес в 19 ч. Всяка година на 2 април известни и емблематични сгради в света се оцветяват по подобен начин в Световния ден за информираност по проблемите на аутизма, пише "Монитор".

На осветяването на НДК тази година с присъствието си ще окажат подкрепата за каузата посланиците на добра воля и официални гости - кметът на град София Йорданка Фандъкова и председателят на Жени ГЕРБ и народен представител Ирена Соколова.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов за поредна година ще бъде посланик на добра воля в Световния ден за информираност по проблемите на аутизма, съобщиха от пресцентъра на партията.

Виж още: Какво преживяват хората с аутизъм (видео)

За пета поредна година България става част от световната кампания на Autism Speaks - Light it up blue - "Освети в синьо" - за повишаване нивото на информираност на обществото за състоянието Аутизъм.

Организатори на мероприятието са Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Асоциацията на ресурсните учители в България, обединени във "Фонд за терапия на деца с аутизъм"

Последвайте канала на

Novini.bg
2337 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2016.04.02 | 20:44

1
Очертава се нещо като закон,сигурно ще го обявят за физичен в най-скоро време ."Има ли американци,има и тероризъм."Оттук може да дойде и решението за борба с тероризма.

Добави коментар

Водещи новини