Миков: Принципите на демократичната, социалната и правовата държава не се реализираха у нас

  • 01 април 2016 14:11

  • 1553
  • 7
Миков: Принципите на демократичната, социалната и правовата държава не се реализираха у нас
© БСП

"Тази година в България отбелязваме 25 години от приемането на българската Конституция. Тя е модерна и много добре балансирана. За съжаление, обаче, онези принципи, зад които през 1990-1991 г. бе застанала цяла България - демократична, социална и правова държава, не успяха да бъдат реализирани в законодателството ни. Това се случи именно заради силно прокарвания неолиберален модел у нас." Това каза председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на срещата си с професора по конституционно право в университета "Гуидо Карли" в Рим Джузепе Консоло, който е удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от пресцентъра на БСП.

Пред проф. Консоло лидерът на левицата е посочил, че благодарение на този неолиберален модел в страната ни сфери като образование и здравеопазване са се превърнали в пазар, въпреки че са гарантирани от Конституцията. "Сега българите имаме прекрасна Конституция, но правата, прокламирани в нея, не намират реализация в практиката и живота, заради все по-силното настъпление на пазарния принцип, който иззема все по-осезаемо функциите на държавата", е обяснил Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Лидерът на социалистите е подчертал, че настоящите управляващи се опитват чрез предлагането на закони и техните промени да демонстрират пред обществото, че правят реформи в интерес на хората. Всъщност обаче България има закони и ако те се спазват - резултатът ще бъде много по-добър, отколкото към момента. От своя страна проф. Джузепе Консоло е споделил опита си в областта на правото, като е подчертал, че законодателството в Италия се старае интересите в обществото да бъдат балансирани. "Когато пазарната икономика в Италия и социалната страна се противопоставят, правото някак си остава по-настрана", е коментирал той.

Проф. Консоло е засегнал и темата за бежанците, като е заявил, че това е сериозен проблем не само за Италия, но и на цяла Европа. Председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно също е коментирал бежанския въпрос, като е обяснил, че страната ни се намира на границата на ЕС с Турция и ние, както Италия и Гърция, също изпитваме притеснения по отношение на националната си сигурност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1553 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
aaa

2016.04.08 | 17:00

6
Михов, неолибералния модел за който говориш го наричам ОЛИГАРХОМУТРОЦИГАНИЗАЦИЯ. А ти си движеща сила в него

2016.04.08 | 17:07

7
Ще ми се да присъствам на среща между Миков от една страна и" Умник Гюро", "ааа","Лили","гост"и"stoiko" от друга.
stoiko

2016.04.08 | 16:53

5
Vsja4eski se stremite da se dokopate na vlast,martvi ste,nisto ne predlagate razbiraemo na naroda,dr.Mikov varvi na majnata si.

2016.04.08 | 16:53

4
абре товорищ миков за каква демокрация за каква правова държава ми говориш като всичките комуняги сте за съветски болшимизъм начело с вожд диктатор
Лили

2016.04.08 | 16:53

3
Ами 20г. какво правихте бе,говорихте за средна класа години наред и това не стана,не става защото само се говори но не се работи ,не се действа по този въпрос и по много други,защото вашата партия на слова и красноречие е виртуоз но на дела е ЗЕРО/кръгла нула/ затова и нищо не направихте загубихте ценно време на българите,оставихте ги да остареят и се разболеят преждевреманно без да им се даде възможност да се зарадват на живота който им е даден Господ само веднъж,вие го отнехте некадърници и калпазани.
Умник Гюро

2016.04.08 | 16:51

2
Наздраве, Мише! Още ли сънуваш Ленин и Другаря Живков!
Джани

2016.04.08 | 15:58

1
Герб ни връщат много,много назад, защото ни крадат и унижават, потъпкват достойнството ни като нация!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини