Охранителите, били до смърт Нягол, не признават вина

  • 28 март 2016 11:33

  • 5539
  • 3
Охранителите, били до смърт Нягол, не признават вина
©

Тримата охранители на варненски мол, които пребиха до смърт възрастен мъж с психично заболяване не признаха вината си. Пред Окръжния съд и днес те не дадоха обяснение за действията си. На първото съдебно заседание за смъртта на 52-годишния Нягол бе решено свидетели да бъдат изслушвани в две различни дати, тъй като са общо 24.

Пред съда днес се изправиха тримата охранители на търговски център в града - Ангел Н., Красимир Д. и Цветан М. Тримата мъже са обвинени като съизвършители в качеството им на длъжностни лица - служители на охранителна фирма за причиняване смъртта на Нягол Петров, който се е намирал в безпомощно състояние, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Според обвинителният акт на 14 март 2015 г. по време на смяната си в мола тримата служители са причинили смъртта на Нягол по особено жесток и мъчителен начин и по хулигански подбуди. Те сметнали болния мъж за клошар и посред бял ден в сервизни помещения на търговския център го смлeли от бой, нанасяйки му поне 75 удара по цялото тяло. Ангел запечатал част от гаврите на мобилния си телефон. Адвокатът му Йордан Чаков неуспешно настоя разследването да тръгне от нулата с мотива, че има манипулация на иззетите 3 дни след убийството 82 часа записи от охранителните камери в мола.

"Експертиза показа, че те са автентични", контрира прокурор Милен Ставрев. Защитната теза на друг от обвиняемите - Красимир Димитров, пък е, че е нямало обща умисъл за убийство.

"Клиентът ми е невинен. На записите се вижда, че се е опитал да помогне на Нягол, както и че само един от тримата е удрял жертвата там, където са нанесени най-тежките травми. Красимир и негов колега са носели латексови ръкавици не защото са садисти, както го обсъждат психиатрите, а защото страдат от кожна болест", коментира адвокат Иван Томов.

Процесът ще тръгне на 9 май с разпит на 24 свидетели. Сред тях е и началникът на смяната на гардовете, срещу когото прокуратурата не събра достатъчно доказателства за вина. Съдът допусна като частен обвинител майката на Нягол - Жечка Димова, като уважи и гражданските й искове от по 150 000 лв. срещу всеки от тримата гардове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5539 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.25 | 00:44

3
Къв съд, кви пет лева, тея тримата им трябва по една лопата в главата и да ги мятат в некой гюм. Аман от 'охранители' в тая държава, половината население от (предполагаемо) мъжки пол се водят охранители и като им дадеш по една палка се мислят за робокоп.
jokin

2016.04.25 | 00:43

2
ДА ГИ НАБИЯТ НА КОЛ.

2016.04.25 | 00:43

1
Извратения до немай къде... Все едно, ако някой ти се стори накриво облечен, имаш право да го биеш и доубиеш?? Тия не са в ред!! Гадове!!

Добави коментар

Водещи новини