Изгнили тополи застрашават трафика по Ботевградско шосе

  • 17 март 2016 09:07

  • 1321
  • 2
Изгнили тополи застрашават трафика по Ботевградско шосе
© Novini.bg

Изгнили тополи застрашават трафика по Ботевградско шосе в София, информира Нова Телевизия. Над 10 години опасните тополи застрашават преминаващите коли и никой нищо не прави.

Става въпрос за около 120 дървета. От столичния район „Кремиковци”, където се намират тополите, заявяват, че вече 10 години водят кореспонденция за решаване на проблема.

„В момента подготвяме ново писмо, което ще бъде изпратено на г-н Лазаров, председател на АПИ, с което отново да им напомним, че тези дървета са изключително опасни”, заявиха от общината пред Нова телевизия.

Дирекция „Зелени системи” към Столична община е издала заповед към Областно пътно управление – София да изреже 37 дървета по трасето, както и да окастри и оформи още 79 тополи.

От Областното пътно управление отговориха на запитване на Нова телевизия с писмо. От него става ясно, че директорът на управлението е изпратил писмо до кмета на район „Кремиковци”, с което настоява да бъде издадена експертна оценка и разрешение за премахване на маркираните дървета.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2016.03.17 | 12:38

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
Веселин Василев

2016.03.17 | 09:54

1
Във Сливен преди доста време всички тополи бяха премахнати и то правилно,а тези шушони там какво чакат.

Добави коментар

Водещи новини