Синдикати: Дянков да се маха от Тристранката

  • 21 ноември 2011 15:00

  • 2493
  • 7
Синдикати: Дянков да се маха от Тристранката
©

Синдикатите искат да бъде отстранен финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи от ръководството на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи за БНР лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

"Искаме там да седне сериозен човек, който може да поема ангажименти и да ги изпълнява. Най-добре е или премиерът, или другият вицепремиер. Така е по закон. Тристранният съвет не може да се ръководи от министър от по-нисък порядък. Социалният министър ни убеждаваше да се върнем, но ние казахме своите аргументи, които ни накараха след много компромиси да напуснем."

На срещата си със синдикатите социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко е казал, че пенсионната реформа ще продължи, защото ЕК иска тя да бъде ускорена. Кризата се задълбочава и възрастта за пенсиониране ще се вдигне с 1 година от 2012-та, за да се гарантират сегашните пенсии. За класа за прослужено време на администрацията също сме закъснели, казал социалният министър. Младенов е заявил пред социалните партньори, че е по-добре да има лош социален диалог, отколкото никакъв.

Минималната пенсия ще се вдигне от 136 на 145 лв. от 1-ви юни, въпреки натиска върху системата, е казал още министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2493 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2011.11.27 | 12:53

7
Правителството едностранно нарушава това, което Жан-Жак Русо нарича Обществен договор. То публично отказва да изпълнява задълженията си пред собствения си народ. Как ли се нарича групировка, която е обсебила властта, в интерес, единствено, на собствените си интереси?
Недоволен

2011.11.22 | 09:21

2
А според теб как се нарича такава власт?Уж всички искали живота да станел по-добър.По-добър за кого - за тези дето ни правят на маймуни или за нас маймуните?Нищо те се задават парламентарните избори.Така ще ги издухат от властта, че няма да имат лице да се покажат по телевизията поне няколко години.То и без това ми омръзна на който и канал да превключа да виждам все една и съща физиономия и да слушам:"аз това направих, аз онова направих..."Ще каже някой, че само той е в тази държава няма други!Та можеш да си отговориш и сам на въпроса как се нарича такава групировка!!!
Кирил

2011.11.27 | 12:53

6
Най-добре ще е Дянков изобщо да се махне от поста си, защото по-некадърен и смотан министър на финансите, не си спомням до сега ! А за възрастта за пенсиониране, препоръчвам да я вдигнат, ама веднага на 80 годишна възраст, че да ни погребват на държавни и фирмени разноски! Иначе с тези доходи, човек не може да си позволи и едно погребение...
Гого

2011.11.27 | 12:53

5
Най добре Дянков да си ходи от там където е дошъл няма такава държава със толкова разбита икономика ако мисли касиерчето че със един бюджет нещата ще се оправят едва ли ще стане. Касата на НОИ винаги ще е празна защото Герберите правят само армия от безработни сигурно на Дянков са му любимите книги на Хитлер как да изтреби една нация!!
penis za gerb

2011.11.27 | 12:53

4
Всички по улиците-това е решението. One solution-REVOLUTION !!!
баба яга

2011.11.27 | 12:52

3
НАЙ ДОБРЕ ЩЕ Е ТРЕНЧЕВ ДА СИ ОТИДЕ ОТКЪДЕТО Е ДОШЪЛ ! ОТ МАЙНАТА СИ, ДОКОЛКОТО ЗНАМ . ТОЙ ЗАБЪРКА ЛАЙНАТА В БЪЛГАРИЯ И СЕГА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА НИ ЛУК ЯЛ , НИ ЛУК МИРИСАЛ ! АЙДЕ МАРШ В АМЕРИКА ! ТАМ СЕГА ИМА МНОГО ЛАЙНА ЗА ОПРАВЯНЕ !
1

2011.11.21 | 19:24

1
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини