Борисов: Показал съм жълт картон на Тотю Младенов

  • 20 ноември 2011 17:59

  • 6675
  • 18
Борисов: Показал съм жълт картон на Тотю Младенов
©

"Карал съм се на социалния министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Показал съм му “жълт картон”. Не съм доволен от него", каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в предаването „Нека говорят” по бТВ.

Той поясни, че ролята на министъра не е да се прави на добър, трябва да каже и лошите вести, да обяснява на хората, на синдикатите защо е необходимо да се предприемат тези или онези стъпки.

Той не е синдикален лидер, а министър, припомни Борисов. Той обясни, че Младенов ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората, например защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Никой не е бил по-решителен в реформите от нас в реформите. В здравната реформа, това, което в момента правят, електронните рецепти, всичко, това, което се направя за овладяване дълговете на болниците, които растяха със стотици, милиони, много неща се направиха там. Най-много пари за здравеопазване за всички времена бяха отделени от това правителство през тези две години. 3 млрд. и 250 млн. лева. Това са факти, не са коментирани”, каза Борисов.

Досега всички избирателни секции са били контролирани до тези избори, посочи премиерът. Резултатите са същите – такива, каквито бяха и на предишните, и на по-предишните избори. И тъй като всичките партии си имат някакви вътрешни проблеми, най-лесно е да обвиниш в купуване на гласове или в някакви машинации, което виждате, че не е така.

В големите градове, където това абсолютно е невъзможно, няма как да повлияе на избора, ГЕРБ категорично спечели. Така че просто ги оставям да си решават вътрешнопартийните проблеми без да ги коментирам”, допълни премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Аз не искам в моята държава всеки ден площадите да са пълни с хора, никой да не работи, самолетите да не летят, всичко да е блокирано. Целият гръцки бизнес в момента бяга към България" каза още премиерът.

„След като 20 години търпяха да ги лъжат – червени, сини, зелени – гласуваха им, гласуваха им, дойде време, в което толкова пари има. Държавата, както и да я определят като брашнен чувал, свърши, няма. Това са възможностите на държавата. Толкова може да се получи. Всичко друго, което им се предлага на тези хора, е лъжа. Не може да стане”, каза Борисов. Трябва да се взимат пари, за да се наливат в железниците, за да могат те да съществуват, посочи той. Според него през всичките тези години, синдикатите е трябвало да протестират.

„Защото в момент, в който железниците ни са задължени с над 760 млн.-800 млн. за заплати без да дадат необходимата продукция за това, сега ние трябва да вземем от всички хора пари, за да продължат да работят по този начин”, допълни премиерът. Според него трябва да се съкратят хора в БДЖ, трябва да стане ефективно, за да може поне колкото харчи, толкова да произвежда и в същото време да е нула на нула поне.

„Да не печели държавата от него, но да не продължаваме да наливаме пари, защото ние във всичко наливаме пари и накрая казваме – най-бедни сме. Да, защото за всичко се вземат от хората пари, за да се запушват подобни системи. Така че аз истински щях да съм щастлив синдикатите да са стачкували предишната, по-предишната, 20 години назад и да казват – господа, ако така управлявате, ще дойде ден, в който когато имаме близо 1 млрд. задължения, някой няма да може да вади пари от бюджета и да ги дава на нас и да са ги свалили от власт”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Новият министър на правосъдието ще стане ясен в деня, в който приема бюджетът или в следващия ден, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той посочи, че новият правосъден министър ще бъде жена и е добре приета в Брюксел. Запитан той ли стои зад скандала в „Атака”, Борисов каза да си мерят приказките. „Имам приятелски чувства към Волен Сидеров, не съм си позволил никога да кажа нещо лично спрямо него, но да ме обвинява за семейните си проблеми, ако това е направил, ми идва в повече”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

6675 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Свилен

2011.11.23 | 00:34

18
Щом в период на криза сивата икономика не губи темпо, значи държавата не работи за народа си. При положение, че мафията притежава поне 20 милиарда, да се чудиш как да резнеш парите от бюджета си е направо национално предателство. Правителството, ако е истински загрижено за България можеше спокойно за тези 2 години да набере поне 2-3 милиарда от сивата икономика чрез конфискации. От всички акции на НАП не се събраха и 50 милиона лева, а всички знаят, че доходите на сивия сектор годишно са поне 5-6 милиарда.
Винету

2011.11.23 | 00:33

17
"Моята държава", а бе Бойко каква твоя държа, това да не ти е бащиния? Синдикатите трябвало да протестират през всичките тези години, кагоа е трябвало са го правили. Да ти напомня каква е ролята на сидикатите, ако не знаеш, а аз съм почти сигурен, че не знаеш понеже не си чел други книжки освен "Винету". А тя е, да защитават и съблюдават за спазването на правата на работниците, а не да търсят и разкриват, като някакъв разследващ и правораздавателен орган за престъпления в дадено предприятие, компания, фирма и т.н. Налей си го в пожарникарския мозък това и не се излагай повече. Можел да си представи как се живее със 135 лева на месец и как точно си го представяш, може би като отглеждаш овце и сееш картофи, нали. И последно, да ти имам и възпитанието, да прекъсваш постоянно водещата и да не й даваш възможност да ти задава неудобни въпроси. иначе в гърдите се биеш за голям кавалер. "Кавалер кавалер, ама с кофти маниер", това си ти.
kaspar

2011.11.21 | 23:41

16
Само така Г-н Борисов !
Az

2011.11.21 | 23:41

15
Да , да вземе пари от работниците и бедните , а не от олигарсите ! Щото така звучи много правдоподбно ! Баси нещастника !
Huh

2011.11.21 | 23:41

14
Нали олигарсите и мафията го възкачиха на власт ! Всичко се получава много естествено :) Както имаше един лаф навремето... "Да го духат бедните " Това е лозунга на управлението на ГРОБ !
дон пепе

2011.11.21 | 18:46

13
То ако ви гледам бюджета май всичките сте си за червен картон барабар с пожарникара
Stoycho

2011.11.21 | 14:03

12
браво господин Примиер защо не казахте за пенсионата реформа преди изборите само не казваита 4е нямате нищо общо такали поткрепихте нашите надежди благодаря ви
човек

2011.11.21 | 14:02

11
Ако това което прочегох са думи на премиера едно към едно, моля Ви, братя и сестри : Този ли неграмотен и неук човек избрахме да управлява съдбините на един изстрадал, но велик народ? Нямам думи! Господин премиер, отидете в едно училище и се запишете в първи клас. Дано Ви научат на четмо и писмо, и да говорите поне както децата могат да говорят в трето отделение! Тежко и горко от вторият ДУЧЕ !!! в света.

2011.11.21 | 14:01

10
Господин Тотю, дали осъзнаваш каква услуга ти прави Премиерът с това изказване? Карал му се бил... Ти малко дете ли си та да ти се карат? Ако имаш поне капка здрав разум, използвай момента да се направиш на обиден и да си плюеш на петите.

2011.11.21 | 14:00

9
Вижте го само как се изразява: "... моята държава..."

2011.11.21 | 14:00

8
Тоя умствено изостанал човек живее в друг свят (вероятно на друга галактика) и изобщо не знае колко тежък живот живеят хората от както държавата е ''негова'' (както сам се е изразил) ! Най-лошото е че си вярва на глупостите и докато наистина не го сполети съдбата на Жан ще продължава да се гаври с нас по неговия просташки, мутренски начин ! До кога ще го търпим ????
aaaaaaxa

2011.11.21 | 01:31

4
4e toi naroda izbra nego a ne vas komynqgi kradlivi

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини