Вирусът Зика - съществува ли наистина?

  • 10 февруари 2016 09:43

  • 2309
  • 0
Вирусът Зика - съществува ли наистина?
© GettyImages

Вирусът Зика всява паника по света, но това е поредната измама, която разобличават медици и журналисти в Бразилия – страната, от която тръгва „епидемията“ от микроцефалия, пише Pravda.ru, като се позовава на техните изводи, според които този вирус, както и много други в последно време, са измислена история на мултинационалните корпорации, които се опитват да скрият своите престъпления и да всеят паника на планетата.

ХИВ, Западнонилска треска, свински грип, атипична пневмония, ебола… Всеки път за смъртните случаи и болестите се обвинява вирус. Но всъщност всички тези болести се предизвикват от други причини, пише един от авторите на сайта Resumen Latinoamericano, цитиран от "МегаВселена".

Той отбелязва, че вирусът Зика, който сега се обвинява в раждането на деца с микроцефалия (недоразвит мозък), е известен от края на 40-те години на миналия век и тогава е предизвиквал само леки заболявания. Защо сега този вирус се обвинява в сериозни генетични нарушения?

Това е номер и лъжа на учените, които днес работят за определени корпорации, твърди авторът. Към заболяването на плода от микроцефалия в утробата на майката водят редица фактори, пояснява авторът, а в Бразилия това е неконтролируемото използване на пестициди. Бразилия е световен лидер по тяхното използване.

Съдържащите се в пестицидите химически вещества атразин и меолахлор предизвикват задържане на ръста на плода и появата на бебета с малка глава, се казва в едно от медицинските изследвания, цитирани от автора.

По данни на агенция Reuters поне четири чужди производители продават пестициди в Бразилия без лиценз на своите вътрешни пазари. Това са компаниите BASF, DuPont, Monsanto, Nufarm, Syngenta, Adama, FMC y Nortoх. И това е много удобно – да се прехвърли вината на вирус, за да се избегне наказание за ужасяващите вродени дефекти, получени от прилагането на продукциите им. Стигнало се е дотам, че отделни градове и медицински институции в Бразилия подават съдебни искове с настояване за обезщетение за нарушаването на правилата за безопасност.

Причината за микроцефалията се крие и в масовата ваксинация на бременни в Бразилия срещу грип и коклюш (Tdap). Фармацевтичните компании нямат доказателства за безопасността и ефективността на тези ваксини за бременните и плода, няма данни и за възпалителните процеси, които могат да предизвикат тези ваксини. Тестовете, проведени в САЩ, не са правени върху хора, отбелязват бразилските лекари.

Един от тях, от щата Пернамбуко, е направил извод, че не вирусът Зика, а ваксините за бременни провокират раждането на деца с недоразвит мозък. В този щат също се подават съдебни искове.

Последвайте канала на

Novini.bg
2309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини