Шварценегер удивен от наш акробат - кани го на турнир по бодибилдинг

  • 17 ноември 2011 06:22

  • 5948
  • 2
Шварценегер удивен от наш акробат - кани го на турнир по бодибилдинг
©

Цирковият акробат Енчо Керязов е получил лична покана от Арнолд Шварценегер да участва в турнир по бодибилдинг. Популярното състезание “Арнолд класик” ще е на 3 март в гр. Калъмбъс, щата Охайо, пише 24 часа.

Енчо е един от артистите, които ще открият фестивала. Пред стотици елитни атлети Керязов ще покаже номера, с който спечели наградата “Сребърен клоун” преди година в Монте Карло.

Всъщност Арни не за първи път кани българина на състезанието, а за трети. Енчо досега винаги отказвал, защото турнирът на бившия губернатор на Калифорния съвпадал по време с откриването на сезона на цирк “Ронкали”, където Керязов играе. През 2012 г. обаче трупата ще стартира сезона 2 седмици по-късно с пищно представление в Кьолн. Затова този път ръководството разрешило на Керязов да пътува за САЩ. Българинът е играл и пред канцлера на Германия Ангела Меркел за рождения й ден преди 3 години.

Наскоро Енчо засне фотосесия в родния град на Арни - австрийския Грац. Страховитата снимка е направена на часовниковата кула в града, която се намира на крепостта Шлосберг. Кулата, строена през 1560 г., е висока 123 м. Това може да се смята и за рекорд за Книгата на Гинес, защото досегашното най-добро постижение в дисциплината е на “скромните” 80 м, и то за стойка на две, а не на една ръка. Нещо повече - нашият акробат и екипът не получили разрешение от местните власти, защото номерът е твърде рискован. Наложило се да подпише декларация, че сам е отговорен за риска. Затова нямал право и на застраховка.

“Трудното беше не самата стойка, а ниските температури - разказва Енчо. - Мускулите за такова упражнение трябва да са много добре загрети. Едно леко схващане може да се окаже фатално. Имаше и мъгла, от която бетонното блокче стана хлъзгаво."

Всичко завършило благополучно. Енчо направил само 3 опита, защото фотографите не издържали психически на страховитата гледка.

Последвайте канала на

Novini.bg
5948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бля бля

2018.03.18 | 17:55

2
Не е ли малко жоляв за "Аrnold classic"??? Но като се замисля Арнолд още живее в 80-те, когато беше най-голям от вси4ки, та затова и пе4елеше! Сега физика като неговата (на Арнолд) е постижима дори в БГ. А иначе Енчо изглежда отлично за акробат, но да не бъркаме акробатиката с културизма!!!
дум,дум

2018.03.18 | 17:55

1
Енчо Керязов е поканен да покаже своя уникален номер а не да се състезава с културистите!!!

Добави коментар

Водещи новини