Жертва на ужаса разказва: Той ми каза, че го гледам накриво и ме удари с глава

  • 09 януари 2016 09:14

  • 16503
  • 28
Жертва на ужаса разказва: Той ми каза, че го гледам накриво и ме удари с глава
©

С всеки изминал ден броят на насилените жени в Германия расте. Само в петък в Кьолн броят на жалбите в полицията се е увеличил с 50. Те разказват за сексуален тормоз, побои и обири, съобщава Нова телевизия. 

Кьолн, Хамбург, Берлин, Франкфурт, Щутгарт, Цюрих. Германия, Швейцария, Австрия. Бити, дърпани, насилвани, обирани, обиждани. С всеки изминал ден все повече жени събират смелост да признаят за нощта срещу първия януари.

Една от пострадалите – Аня разказва за ужаса в новогодишната нощ. Тя се чувства най-сигурна в университета в Бон. Ще става лекар. Но не може да скрие болното си лице.

„На Нова година пътувах за вкъщи с нощния автобус и видях как в рейса двама млади мъже се карат. Един от двамата слезе с мен. Вървеше по-бързо, но в един момент се обърна и ми каза, че го гледам накриво. Удари ме с глава, паднах на земята и едва тогава той си тръгна”, разказва Аня Тринкнер. Всичко става за по-малко от минута.

Аня не знае кой я е нападнал. Сигурна е обаче, че не е бил германец. „Беше по-млад от мен, в началото на 20-е. Предполагам, идва някъде от Източна Европа. Диалектът му беше такъв”, заявява Аня.

Тя все още не знае, че на другата сутрин ще се събуди с посинено око, кръвоизлив и разклатени зъби. Веднага се обажда на полицията. И тогава тя ѝ нанася втория удар. „Оттам ми отговориха, че имат прекалено много сигнали и страшно много работа. Казаха ми, че просто няма как да дойдат. Нямали нито свободни хора, нито свободни коли. Попитаха ме дали нещо са ми взели, дали мога да се прибера сама. Извиниха се и ми препоръчаха на следващата сутрин да им се обадя. А ако имам нужда от лекарска помощ, сама да се погрижа за себе си”, разказва младата жена.

Не ѝ остава нищо друго освен да се прибере вкъщи. На другия ден разбира за случилото се в Кьолн същата вечер и намира една ужасяваща прилика. „Това, което ме потресе, е, че жените там са търсили помощ и никой не им я е оказал. Вцепених се, защото аз изпитах абсолютно същото. Когато се случи подобен инцидент, веднага се обръщаш към полицията. И когато оттам ти отвърнат: „Не можем да ти помогнем”, както са го казали и на жените в Кьолн, тогава нещата наистина стават ужасяващи”.

Постепенно окото ѝ заздравява. Иска се да се отърси и от шока. „Опитвам да потисна страха, защото си мисля, че човек не трябва да се променя. Но няма как да не мисля за това. Чувствам се неспокойна, особено когато навън е тъмно”, заявява Аня. Осъзнава също, че вече живее в своята по-друга германия. „Винаги съм вярвала, че човек може да се чувства сигурен тук. Защото полицията е насреща и ако нещо се случи, винаги можеш да разчиташ на нея. Това е най-лошото, че човек има нужда от помощ и не може да я получи, защото има прекалено малко служители. Разбирам, че на Нова година се случват много инциденти, но да получиш отговор: „Съжалявам, но няма как да ви помогнем” - това е ужасно”.

Знае, че е ударена от чужденец. Но се опитва да мери ситуациите според виновните за тях, а не само според последиците. „Мисля, че е добре да се дава шанс на хора, които не могат да живеят в домовете си, защото там е прекалено опасно за тях. Но начина, по който нещата се случват в Германия, не е правилен. Всичко стана от днес за утре. Трябваше да се предвиди, че толкова много хора ще дойдат тук. Ядосвам се на политиците, че не могат да се справят с този огромен брой хора. Имам чувството, че не знаят какво ще стане в бъдеще. Това ме кара да се страхувам”, заявява Аня.

Казва, че окото ѝ вече не я боли. Но се притеснява, че синината още не е отминала. Често връща лентата назад и се пита с какво е предизвикала този удар. Засега не е намерила отговор. Но ще продължава да го търси. Поне докато не загуби вяра, че за всяка агресия трябва да си има причина и че всичко тук може да е както преди.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16503 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2016.01.15 | 02:06

28
Меркел ги покани в Германия и цяла Европа ! Редно е да му врътне кавал и да го гледа в очите докато гълта !

2016.01.15 | 02:06

27
Само това ли знаете "да му врътне кавал" пиклива паплач некадърна да защити майките , сестрите и дъщерите си ...

2016.01.12 | 21:30

26
„Това, което ме потресе, е, че жените там са търсили помощ и никой не им я е оказал." То това в България е нормално.Полицията оказва помощ, ако си някой от управлението, разноцветен или от третия пол.
Добро утро

2016.01.12 | 21:30

25
Значи лошо госпожице. А у нас това се случва вече 25 год. Под натиска на западните и презокеански господари ние сме принудени да си траем прад циганските башибозушки изтъпления, защото ако си потърсим правата се превръщахме в ксенофоби и врагове на демокрацията.
Гост

2016.01.12 | 18:49

24
Майката му е бокса или пистолета в джоба и като стане подобен инцидент бой до спукване. Един мангал така ме нападна под един мост ама там си остана, ще ме помни дълго чак коляното ме заболя да го млатя. Не съм расист ама те не ни дават избор , тия долни човекоподобни араби цигани и прочие. Не ценят живота на хората и биха те заклали за два лева, ще става като дивия запад , който когото. Купувайте си оръжие господа, не разчитайте на пулитиците или полицията да ви помогне с нещо.

2016.01.12 | 18:49

23
SBOGOM DEMOKRACIA A SEGA....
ГУРБЕТЧИЯ

2016.01.12 | 18:49

21
ЧЕ КВО ОБЩО ИМАТ СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ С ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРЕСЕЛНИЦИ ?! ТАЯ Е УДАРЕНА ОТ БЪЛГАРИН !
Иван

2016.01.12 | 18:49

22
АЗ ШИБАХ МАЙКА ТИ В УСТАТА КИРЛИВ,СМРАДЛИВ ЦИГАНИН.

2016.01.12 | 18:49

20
Малко им е шибани немци,а още не са ви започнали.друга песен пеехте когато нападахте славяните и евреите
хи

2016.01.12 | 18:49

19
само браснати глави ще ги оправят бухалки и други принадлежности сами ще си избягат обретно
Реалист

2016.01.12 | 18:49

17
Да госпожице,това което са ви направели наистина е лошо, но е нищо в сравнение с което вие германците сте направили на други непомалко горди народи.С безпардоното си високомерно поведение вие сте способни да предизвикате и умрял човек да ви посегне,вие със времето така добре изковахте лошия си имидж че сега каквото и вече да направите няма дае достатъчно трябвало е да помислите по рано когато изнасяхте ресурсите на по малките народи и ги докарвахте до просешка тояга и сега същите тези хора савсем естественно отиват там кадето е средоточено ограбеното но с огромна злоба и скръб в душата си и когато вие волно или неволно сте го погледнали със високомерен и самудоволен поглед него наглеца който е посмял да дойде във вашата уредена и спокойна Германия даси тарси уграбеното защото няма пари да си нахрани децата и ето резолтата не закаснява.Затова вместо дасе чудете защо сави нападнали обърнете се наоколо самодоволното си вратле и се опитайте да видете колко бедни и измъчени хора има по земята и си задайте вапроса защо се е случило така че тези хора са убедняли до такава степен че са тръгнали немили и недраги да търсят препитание и се опитайте да бъдете съпречастни към тях и спрете да ги ограбвате и оставите намира дасе оправят сами тогава само тогава щесте спокойни във вашата Германия

2016.01.12 | 18:49

18
По ужасния правопис съдя, че и ти си от разноцветните тръгнали да търсят помощите на Европа.

2016.01.12 | 18:48

15
Като не се намериха ибачи на дъртата к у р в а меркел сега сичкото мюсюлман ще ви шиба

2016.01.12 | 18:48

16
В ес са само педали

Добави коментар

Водещи новини