Най-лошите шефове на компании през 2015 г.

  • 22 декември 2015 16:38

  • 2399
  • 1
Най-лошите шефове на компании през 2015 г.
©

Кои шефове на големи компании направиха най-големите грешки през 2015 г.? Дали това бе шефът на фармацевтична компания, който вдигна цената на животоспасяващо лекарство с над 5 000%? Или шефовете на бразилска петролна компания, които с огромната си корупционна схема дестабилизираха икономиката на страната?

Или пък бившият главен изпълнителен дректор милиардер, чиято компания е разследвана за счетоводство в стил Enron?

Шест от десетте шефове в класацията на Forbes все още са на постовете си и не са признали да са направили нещо нередно - въреки факта, че действията им са причинили сериозни бизнес проблеми и значителен спад в цената на акциите на ръководените от тях компании.

Ето ги и тях:

Мартин Шкрели, бивш главен изпълнителен директор, Turing Pharmaceuticals

През септември 32-годишният бивш хеджфонд мениджър, който основава Turing по-рано през годината, стана поредния пример за корпоративна алчност, след като вдигна цената на съществуващото от десетилетия и потенциално животоспасяващо лекарство Daraprim - от 13.50 долара за таблетка до 750 долара. На 17 декември срещу Шкрели бяха повдигнати обвинения за измама с ценни книжа в двата хеджфона, които той ръководеше и в Retrophin, компания, която изкупуваше стари лекарства и вдигаше цените им. Retrophin, която свали Шкрели от поста главен изпълнителен директор през 2014 г., е завела дело срещу него за финансови злоупотреби. Шкрели подади оставка като главен изпълнителен директор на Turing на 18 декември. Вчера той бе уволнен и от фармацевтичната компания KaloBios.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.22 | 17:20

1
А защо сте пропуснали Мег Уитман? СЕО на НР?

Добави коментар

Водещи новини