Иран: За разлика от Запада, ислямският свят отдавна е жертва на тероризма

  • 30 ноември 2015 07:16

  • 2430
  • 4
Иран: За разлика от Запада, ислямският свят отдавна е жертва на тероризма
© Getty Images/Guliver

Това зло, с което парижани се сблъскаха по време на терористичните атаки във френската столица, редица държави в Близкия изток го изпитват от повече от една година и в много по-голям мащаб. Това е написал в посланието си към младите хора на Запада духовният лидер на Иран аятолах Али Хаменей, предаде The Daily Mail, цитиран от "Фокус". 

„Днес тероризмът е наш общ проблем и предизвиква обща загриженост“, се казва в съобщението към младите хора.

„Въпреки това, е необходимо да знаете, че нестабилността и напрежението, които сте преживели по време на неотдавнашните събития, са различни от ситуацията, в която се оказаха хората в Ирак, Йемен, Сирия и Афганистан. За разлика от Запада, в ислямския свят терорът и насилието са обхванали много по-голяма площ, а жертви на терора са станали много повече хора, насилието се извършва тук от много дълго време. Освен това, за съжаление, това насилие е подкрепено от някои велики сили, с помощта на различни методи и ефективни средства“, гласи обръщението на Хаменей.

Последвайте канала на

2430 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
йжкб

2015.12.03 | 14:40

4
Бе тука много фенове на Иран. Що не си съберете багажа и не се сметете към Иран или някоя друга "прекрасна" ислямска държава? К'во правите още в Европа?
+++

2015.12.03 | 14:40

3
I sega kakvo, nie v Evropa li da se chuvstvame vinovni za tova, che ot vas izlizat takiva izrodi.
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.12.03 | 10:14

2
ИРАН Е ЗА ПРИМЕР КАК ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ,ДЪРЖАВАТА С НАЙ ПЕРФЕКТНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА В СВЕТА И С ПЕРФЕКТЕН НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
аз

2015.12.03 | 10:08

1
Иран е пример за държава, която СЪЗДАДЕ съвременния вид тероризъм през последните 20 години на 20 век. Сега изведнъж видяха, че не са в състояние да го контролират! Затова започнаха да говорят за борба с тероризма! Но продължават да финансират отделни групировки, които в миналото (а и сега до някъде) се занимаваха именно с тероризъм! Признавам - вече в много по-малки мащаби!

Добави коментар

Водещи новини