Впечатляващи произведения, създадени с двуцветно стъкло

  • 27 ноември 2015 11:17

  • 18803
  • 0
Впечатляващи произведения, създадени с двуцветно стъкло
©

Съвременното изкуство достига до нас под всякакви форми. Модерните дизайнери се опитват да представят своята визия за света чрез иновативни произведения, които не винаги биват разбрани от широката аудитория.

Те използват нови и непознати материали, които им помагат да изразят себе си и да вдъхнат интересна и новаторска визия на своите творби. Точно с такъв нетрадиционен, но особено ефектен елемент, ще ви запознаем в настоящата статия.

Материал с необикновен произход

Диахронното или двуцветно стъкло е оптично покритие, което отразява избирателно определени дължини на светлинните вълни. Разработено е в края на 50-те години на миналия век от НАСА за защита от вредните ефекти на пряката слънчева светлина и космическата радиация. Диахронното стъкло със своите поразителни визуални качества е било широко използвано в различни научни и индустриални приложения. Днес то е любим материал на много съвременни дизайнери, които показват красотата му в различни шедьоври.

Вижте още: 6 нестандартни и стилни начина да си налеете вечерното питие

Геометрични форми в цветовете на дъгата

Дизайнерката Крис Ууд е една от най-големите почитателки на двуцветното стъкло. Тя обича да използва магията на светлината и по-специално на светлината, пречупена през стъклена повърхност. Създава различни инсталации, подреждайки върху стена малки парчета от материала. Поставянето им под различен ъгъл позволява на цветовете и отраженията да се преливат, да се "гонят" или да отсъстват напълно.

Безброй форми и уникално излъчване

Организирането на стъклените повърхности в геометрични или кръгли форми създава усещането за сложен физичен експеримент. Ако прекарате само няколко минути пред иновативната инсталация, ще видите, че в един момент стъклото може да е напълно прозрачно, в следващия - ярко оцветено, а после да се превърне в непрозрачен, метален елемент.

Вижте още: Невероятни преспапиета, вдъхновени от природата

Блестяща инсталация с телена ограда

Тази забележителна цветна конструкция, разположена в Музея на съвременното изкуство в Хюстън, включва 37 елемента от телена ограда с вградени полупрозрачни парчета от диахронно стъкло. Красивото произведение улавя всеки източник на светлина в помещението и го превръща в цветна експлозия.

Ако тези ярки представители на модерното изкуство са ви вдъхновили да внесете доза модернизъм във вашия дом, винаги може да разчитате на професионалистите в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно, разгледайте получените оферти и изберете специалист, който най-точно ще пресъздаде вашите идеи.

Последвайте канала на

18803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини