Диплома за отличен гражданин на България получи Христо Иванов (снимки)

  • 25 ноември 2015 19:25

  • 2499
  • 1
Диплома за отличен гражданин на България получи Христо Иванов (снимки)
©

Диплома за отличен гражданин на Република България получи министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, след като попълни без грешка теста „Защита на гражданите ” при старта на grajdanomer.bg, съобщиха организаторите на събитието.

Grajdanomer.bg е интерактивна интернет страница, свързана с основните граждански и политически права, гарантирани от българското законодателство.

„За мен това не е сайт, не е онлайн тул, а е място за среща на истинските граждани”, каза при старта изпълнителният директор на Българското училище за политика „Димитър Паница” Ирина Алексиева.

 

”Целта на „гражданомер“ е да установи доколко всъщност сме граждани на собствената си страна, доколко знаем как тя функционира, доколко разбираме към кого да се обърнем, когато имаме нужда или когато държавата, в лицето на някой от органите на власт, не изпълнява това, което е длъжна да направи. Не можем да защитаваме правата си, ако не ги познаваме, а до момента нямаме ясна статистическа информация доколко българите познават своите права като граждани. Това бе отправната ни точка, когато мислихме върху този проект”, добави тя.

Министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския беше първият попълнил теста, след което заяви: „В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация. Каквито и закони да има, ако нямаме граждани, които компетентно и умело да ги използват, за да ограничават властта на институциите, правата ни ще си останат само на хартия.“ 

Той се пошегува, че е се замислил за верния отговор на въпроса „На кого се подчинява съдебната власт”.

На адрес www.grajdanomer.bg вече всеки потребител може да тества своите знания. Под формата на поредица от тестове, всеки, който има желание, може да провери наясно ли е как работят институциите у нас, знае ли какви са правомощията на президента, министър-председателя и народните представители, познава ли механизмите на съдебната власт, формите на гражданско участие в изработването на публични политики, правата и задълженията си като избирател.

Последвайте канала на

2499 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
антиБългари

2015.11.25 | 23:13

1
ИЗРОДИИИИИИ МРЪСНИ СОРОСОИДНИ.

Добави коментар

Водещи новини