''Истинската история за носа на Пинокио'' от Лейф Г. В. Першон

  • 23 ноември 2015 15:29

  • 989
  • 0
''Истинската история за носа на Пинокио'' от Лейф Г. В. Першон
©

На 23 ноември 2015 излиза от печат „Истинската история за носа на Пинокио“ – нов, трети поред роман от нашумялата шведска серия с протагонист Еверт Бекстрьом. Българската публика вече познава първите две заглавия от поредицата - „Убийството на Линда“ и „Онзи, който убие дракона”.

„Истинската история за носа на Пинокио“ (превод: Мартин Ненов; стр. 568, цена: 20 лв.) директно ни потапя в най-хубавия ден от живота на комисар Еверт Бекстрьом. Убит е известен адвокат и разследването е поверено на арогантния детектив. На него се пада честта да разбере каква е връзката между един малтретиран заек и един барон, изял пердах пред кралския дворец. Що се отнася до Пинокио, той не е познатата ни кукла на Джепето. Този е от злато и е изработен от прочут придворен бижутер. Сигурно се питате какво прави историята му по-истинска от оригиналната? Навярно цената му, която надхвърля и най-смелите фантазии, и - не на последно място - възможността точно този Пинокио да промени световната история... с носа си.

Роден през 1945 г., Лейф Г. В. Першон е не само именит писател, но и най-известният криминолог на Швеция, преподавател в шведската Полицейска академия. Носител е на няколко престижни отличия, в това число „Стъклен ключ” за най-добър скандинавски трилър, и e трикратен лауреат на наградата на Шведската академия на криминалните автори. За последните три десетилетия Першон постигна неимоверна популярност и спечели критиката, превръщайки се в хроникьор на политическите и социални промени в съвременното шведско общество. Неговите мрачни, заплетени, напоени с хумор и сарказъм криминални романи смесват реализма на Балзак и Дикенс със закоравелия жаргон на Джеймс Елрой.

Последвайте канала на

989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини