Сирийският мюфтия поздрави руски комунисти със 7 ноември

  • 05 ноември 2015 17:57

  • 1418
  • 3
Сирийският мюфтия поздрави руски комунисти със 7 ноември
© gettyimages

Сирийският мюфтия Ахмад Бадрудин Хасун поздрави лидера на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) Генадий Зюганов с предстоящата на Октомврийската революция, пише газета.ру.

Религиозният ръководител се е срещнал с политическия лидер. "Скъпи другарю, много се радвам да ви нарека така, защото истинският другар няма да предаде другаря си", е заявил сириецът. Той допълни, че събитията от 25 октомври (7 ноември нов стил) напомнят на руснаците велики времена, за които хората в най-голямата по територия държава в света все още си спомнят. Хасун заяви, че е изучавал "Капиталът" на Карл Маркс. По думите на мюфтията немският философ никога не се е странял от религията, която той нарича опиум за народа. В същото време мюфтията заяви, че мислителят от ХIХ век е нямал директен контакт с истински последователи на Иисус и Мохамед.

Зюганов, от своя страна, посочи, че е пристигнал в близкоизточната страна, за да изрази подкрепата си за сирийския президент Башар Асад. "Нашата съвместна борба срещу световния тероризъм е защита на Русия, каза комунистът. "Съпротивата на сирийците пази цялата ни южна граница", допълни лидерът на КПРФ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1418 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.11.09 | 13:59

2
Е това вече е извpaтено! Добре, че освободихме от блядовете.

2015.11.09 | 16:37

3
"освободихме се от блядовете" и България се превръща в наркоманизирана соросоидна територия.
как ги поздрави

2015.11.09 | 13:59

1
" Салам алейкум ", братя алкохолици !!

Добави коментар

Водещи новини