Монах издържа 9 денонощия без храна, вода и сън

  • 02 ноември 2015 13:52

  • 1748
  • 0
Монах издържа 9 денонощия без храна, вода и сън
©

Японски будистки монах издържа жесток свръхчовешки ритуал, в който в продължение на девет денонощия не консумира никаква храна и вода и не спа изобщо, пише "Новинар".

В средата на октомври 41-годишният Коген Камахори стана един от 13-те монаси маратонци, успели да завършат изпитанието през последните 70 години. По време на ритуала той не само не ял и пил, но и е стоял прав през цялото време, като е трябвало да рецитира сутри 100 хиляди пъти.

Според религиозните вярвания успешното завършване на 9-дневния ритуал е превърнало Коген във въплъщение на великия воин и крал на мъдростта Акала, който защитава вярващите.

В медицината се смята, че без храна здрав човек може да издържи до три седмици, без вода – до три дни, а без сън – до пет дни. Комбинацията от трите изпитания наведнъж обаче може да доведе до смърт много по-рано. Въпреки всичко Коген е издържал и е във видимо добро здраве.

Той участва и в друг маратонски ритуал за свръхестествена издръжливост, който трае хиляда непоследователни дни. При това изпитание той трябва да измине пеша 40 000 км и да обиколи 250 свещени места. Монахът започнал този ритуал през 2011 г., като оттогава е прекарал 700 дни в ходене.

След 9-дневния ритуал той планира да се завърне към ходенето и да приключи предизвикателството с 1000-та дни до есента на 2017 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини