Турските ВВС транспортираха бюлетини за парламентарния вот

  • 01 ноември 2015 14:25

  • 1490
  • 1
Турските ВВС транспортираха бюлетини за парламентарния вот
© gettyimages

Хеликоптери на турските военновъздушни сили (ВВС) доставиха бюлетини за днешния предсрочен парламентарен вот в югоизточната провинция Диарбекир, предаде РИА Новости.

Вертолетите на армията са транспортирали и членове на избирателни комисии в районите, в които въоръжените сили на страната провеждат операция срещу забранената от властите в Анкара Кюрдска работническа партия (ПКК).

Днес турците излизат за втори път до урните през тази година. Партията на справедливостта и развитието (ПСР), от която са излъчени президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и премиерът Ахмет Давутоглу на вота за Меджлис на 7 юни, спечели над 40%, но не успя да се договори с останалите партии, минали бариерата от 10%, за съставяне на правителство в заложения от Конституцията срок от 45 дни.

Днешните избори бяха белязани и с арест. Лидерът на местната организация на прокюрдската Партия на демократичните народи Фейяз Шахин е бил задържан в Лозенград. Той се опитвал да наблюдава хода на изборния процес, въпреки че е нямал съответното разрешително. Политикът е бил помолен да напусне секцията, но вдигнал скандал и се е наложило да дойде полицията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
на 100%

2015.11.02 | 08:59

1
и там ще бъдат " честни" изборите като бойковите.

Добави коментар

Водещи новини