Модели, които разбиват стереотипите!

  • 04 септември 2015 15:56

  • 6155
  • 2
Модели, които разбиват стереотипите!
©

През последните няколко сезона Седмицата на модата в Ню Йорк не просто представя новите творения на най-известните имена в модния бранш и дава възможност за изява на млади и талантливи дизайнери, включително и нашето момче Джио Диев, но и се опитва изцяло да разбие стереотипите, обхванали модния бизнес, проправяйки път на едни доста по-различни модели.

Смели и невероятно вдъхновяващи дами, които с гордост дефилират по подиума, без да се притесняват от отпечатъците, оставени по телата им от заболяване или нещастен случай.

Вижте тези горди и красиви модели, които не се свенят от това, че са различни, а с широко вдигната глава приемат изпитанията, които им изпраща животът:

Уини Хароу

Красивата 21-годишната моделка страда от витилиго – болест, при която отделни участъци от кожата изцяло губят пигментацията си. Въпреки заболяването си днес тя е известна и търсена в света на модата, но споделя, че в детските и юношеските си години не само, че не е харесвана, но е била и обект на тормоз и обиди от съучениците.

В един момент обаче Уини намира вътрешни сили и превъзмогва факта, че изглежда по различен начин от останалите и дори се научава да извлича плюсовете от това. Нейната слава идва, след като участва в предаването America’s Next Top Model. В крайна сметка не печели конкурса, но става много популярна.

Красавицата дефилира за Desigual в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк, представяща тазгодишните есенни колекции.



Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
6155 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.03 | 08:30

2
Когато болестите станат модни, тогава става ясно, че простотията е взела връхна точка. Стереотипът, че негрите са малоумни и днес не бе разбит, а потвърден.
красимир

2016.06.03 | 08:30

1
негрите са маскирани бледолики

Добави коментар

Водещи новини