Безплатно изследват и консултират за ХИВ и СПИН в Силистра

  • 25 август 2015 08:56

  • 2033
  • 0
Безплатно изследват и консултират за ХИВ и СПИН в Силистра
© Gettyimages/Gulliver

Кампания за безплатно изследване и консултиране за ХИВ и СПИН започва в Силистра. Посланието на инициативата е „Да запазим посоката, да продължим пътя!”, съобщава БНР.

Инициативата е част от националната антиспин кампания на здравното министерство, финансирана от Глобалния фонд срещу СПИН, туберкулоза и малария, която се провежда за 12-та поредна година в страната. Тя е насочена приоритетно към младите хора с цел да се популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи и толерантното отношение към хората, заразени с ХИВ вируса.

Мобилни лаборатории ще предоставят на гражданите възможността да се изследват безплатно и анонимно за ХИВ, сифилис и хепатит. Днес мобилният екип ще работи в Силистра - по обяд на централния градски площад, а в ранния следобед в района на откритите басейни. В петък лабораторията ще бъде в село Калипетрово и в квартал Карото, а следващия вторник в село Зафирово.

От районната здравна инспекция призовават гражданите да се включат в кампанията. Според статистиката 2/3 от новорегистрираните ХИВ-позитивни лица в страната научават това по време на такива кампании.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.

Последвайте канала на

2033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини