Харесайте facebook страницата ни

Кмет в София: Безсилен съм срещу гонките

© gettyimages

Кметът на Владая - Васко Стоянов е безсилен в битката за гражданското спокойствие и прекратяване на гонките с автомобили и мотори, предаде БНР.

"Имаме 7-8 площада, 40 километра улична мрежа, а гонките стават навсякъде. След 22,30 часа е ужас. Хората ми звънят и се оплакват, особено заради двата големи площада в центъра. Има хора, участващи в гонки, и наши, има и от Перник, и от съседни села. Минава, върти, направи 4-5 оборота и изчезва в нищото", заяви управителят на столичната община.

Граждани пред медията обясниха, че софийският булевард Ломско шосе също се превръща в състезателна писта, особено през летните месеци. "Гонки се случват почти всяка вечер след 23-23,30 часа. Чуват се газ, спирачки и свистене на гуми. Долавя се шум както от единични състезатели, така и от коли, които очевидно се гонят една-друга", разказаха те.

"Полицията не е безсилна по отношение на противодействието на организираните гонки с автомобили и мотори. Там, където има информация, че се осъществяват такъв вид скоростни състезания, трябва да бъдат поставени камери. Участниците в тези гонки се страхуват от камерите и те разреждат събитията си", каза пред "Хоризонт“ Любка Маринова, която е член на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Според нея превенцията на пътната полиция трябва да осъществи с поставянето на голям брой камери.

"С камери в целия свят се контролира движението. Наказанията са част от превенцията. Първо трябва да се плати глобата, а след това да може да се обжалва. Незабавно трябва да се засилят мерките", каза още Маринова.
 

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
. (гост)
21.08.2015 | 12:33

Безплатна подсказка за разни безсилни кметове и други големи началници с големи заплати и малко ум ! 1 . Цариградско познато им като Ленин става с 1 платно след 1 часа вечер до 6 сутрин. Застава Лазар на Ядрения и мери скоростта- Пешо стои срещу Титаник и като мине някой с 250 му опъва шиповете ! На вечер минават по 5-10 такива ! Като се разчуе и са се претрепали 2-3 ма,кмета да се обади да почерпи !

Рейтинг:
 
0
(гост)
21.08.2015 | 12:34

Малко обществено-полезен труд ще им свали адреналина на състезателите. Освен това се знае къде са гонките и полицаите да им устройват засади. В циганската махала защо няма гонки? Защото е пълно с легнали полицаи.

Рейтинг:
 
0
(гост)
21.08.2015 | 12:34

Като сте безсилни какво търсите на постове за хора,които имат гръбнак ?

Рейтинг:
 
1
(гост)
21.08.2015 | 12:34

Като е безсилен кмета, да си подаде оставката!

Рейтинг:
 
3
Алоооо.... (гост)
21.08.2015 | 12:34

Отнемане на автомобила в полза на държавата и заплащане в пет кратна сума неговата стойност,като глоба !С кочини,ралита не стават !

Рейтинг:
 
2
(гост)
16.08.2015 | 22:27

искаш да кажеш в полза на някой държавен служител ?

Рейтинг:
 
3
 
Добави Коментар