Построиха най-големия киносалон от конструктор

  • 21 юли 2015 14:16

  • 1308
  • 0
Построиха най-големия киносалон от конструктор
©

Най-големият киносалон, построен от блокчета конструктор, част от декорите на “ЛЕГО: Филмът”, може да се види в откриваща се днес в Лондон изложба, посветена на киното, съобщи БНТ.

Организаторите на изложбата се гордеят с построяването на гигантския салон, който е съставен от общо 22 хиляди конструкторни тухлички и е населен с точно 100 малки пластмасови човечета.

Изграждането му е отнело над 150 часа в продължение на няколко седмици и конструкцията е представена като диорама, така че посетителите да могат да видят всяка стая на модела.

Освен впечатляващата сграда обаче изложбата се фокусира върху 75 филмови постери и снимки, които според организаторите са портрет на съвременното кино.

Сред експонатите присъстват изображения от актуални ленти, които вече се въртят по киносалоните във Великобритания, както и такива, чието излизане тепърва предстои. Последните включват заглавия като “Междузвездни войни: Епизод 7″ и “Спектър” – предстоящият филм за Агент 007.

За да отбележи стогодишнината от началото на британската филмова дистрибуция, изложбата включва и изображения от множество класически ленти с участието на легенди като Кларк Гейбъл и Мерилин Монро.

Изложбата се провежда в галерия “Конингсби” и продължава до 11 август.

Последвайте канала на

1308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини