Наши ученици завоюваха 5 медала на световно по физика

  • 14 юли 2015 08:17

  • 2650
  • 5
Наши ученици завоюваха 5 медала на световно по физика
©

С пет завоювани медала се завърна oлимпийският ни национален отбор по физика.

С успешното си представяне на 46-тата Международна олимпиада по физика българските гимназисти спечелиха за страната ни 2 сребърни и 3 бронзови медала, съобщиха от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки.

Със сребърен медал от състезанието се завърнаха Константин Карчев от Американския колеж и Ангел Шерлетов от ПМГ в Казанлък. Бронзови медали пък завоюваха Христоско Чаушев от СМГ, Бойко Воденичарски от I АЕГ и Радостин Димитров от ПМГ в Казанлък.

Ръководител на отбора е доц. Виктор Иванов от Физическия факултет в СУ. Международната олимпиадата се проведе между 5 и 12 юли в Мумбай, Индия.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2650 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.15 | 04:50

3
Всъщност на тези олимпиади не отиват най-добрите и подготвени. Нямате представа за каква измама става въпорс. На националната олимпиада им дават задачите предварително, за да са сигурни, че техни хора ще отидат на международна. 1995 г ме изхвърлиха от всички училища в родният ми град, понеже бях най-добрият физик в страната, а учех в селскостопански техникум. Сега съм с основно образование. ПЪЛНИ БОКЛУЦИ. Изкарвах максимума точки на предварителните кръгове, докато тези които отидоха на международна - най-добрия от тях беше на половината от моя резултат. Ама как ще учиш в Селскостопански Техникум и ще ставаш международен шампион по физика, какво унижение за елитните училища?! И вместо да ми предложат да уча в такова училище, решиха проблема кардинално - ВЪН ОТ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА. Дори ми предлагаха да ги съдя в чужбина. Това ни е образователната система.

2015.07.18 | 13:02

5
Между другото имаме НАЙ-ЛОШАТА образователна методика в областта на Физика и Математика. Да сте чули някой ЗРЯЛ българин, да е направил нещо съществено в тези области?! Докато тези смешници в БГ, учат децата ни как да ЗУБРЯТ и РЕШАВАТ вече решени проблеми - т.е. превръщат математика и физиката в комплекс от стереотипни действия и алгоритми - в чужбина наблягат на изследователският подход. През 80 години на миналият век, много известен френски математик е бил на посещение в България. Тогава академици му задават въпроса: "Защо имаме толкова силни участници по световните олимпиади, а след това тяхното развитие спира". Отоговора му : Тъй като отдавате твърде голямо значение на тези незначителни олимпиади и твърде малко на истинска Физика и Математика. Малко преди 1989 е имало опити за промяна на образователната система в положителна посока, но след прехода всичко е останало по-старому.

2015.07.18 | 00:03

4
super. bravo na decata. 6te imat dobra realizaciq v chujbina
турчин

2015.07.15 | 04:50

2
Браво горд съм че съм българин . като съм запознат със бългаското образование и постиженията на децата още едно ГОЛЯМО браво

2015.07.15 | 04:49

1
Пет медала по световно по физика, супер. А колко по мизерия ?

Добави коментар

Водещи новини