Получаваш поща с дрон в Швейцария

  • 01 юни 2015 10:42

  • 4631
  • 2
Получаваш поща с дрон в Швейцария
©

Дронове ще доставят пощата в Швейцария. Експериемнтът цели да покаже, че белите летящи машини могат да пренасят с едно зареждане на батерията пратки до 1 кг на разстояние до около 10 километра. Те ще следват безопасен маршрут, зададен от софтуер на Matternet (американски производител на дронове). Проектът се осъществява с помощта на швейцарските авиолинии.

„Очакваме реалното навлизане на дроновете при доставките да бъде след около пет години, като дотогава трябва да изчистим много детайли" – заяви говорител на швейцарските пощи.

Най-големият технически проблем е малката издръжливост на батерията, която по очевидни причини трябва да е малка и лека. Необходимо е да се създадат и добри регулации, за да не се стигне до безконтролно летене на всякакви машини във въздуха.

Очаква се първите реални пратки да бъдат изпращани до отдалечени райони, откъснати от света заради обилен сняг или някое природно бедствие. Другото вероятно приложение на дроновете ще бъде за експресни доставки – например материали за лабораторни тестове.

Първи за доставки с дронове заговориха в Amazon, световният лидер в онлайн търговията. Още през 2013 г. те обявиха плановете си да доставят пратки по този иновативен начин, но последните законови промени в САЩ осуетиха плановете им.

Последвайте канала на

4631 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Надпревара

2015.07.20 | 13:23

1
На запад произвеждат дронове, в Русия тролове!

2015.07.20 | 13:23

2
А майка ти е родила малоумник

Добави коментар

Водещи новини