7 интересни идеи за огнище в дома

  • 16 април 2015 12:58

  • 12395
  • 0
7 интересни идеи за огнище в дома
©

Огнището присъства в жилището на хората още от древни времена. То дава топлина, светлина и превръща дори и най-мрачната пещера в комфортна среда. Днес, използвайки други източници на енергия, като че ли сме го позабравили. Камината обаче си остава един страхотен елемент от интериора, внасящ хармония и уют. Предлагаме ви 7 интересни идеи за поставянето му в различни части на дома! А ако все още не сте решили как точно ще изглежда вашето жилище, потърсете опитни специалисти по интериорен дизайн, които ще превърнат мечтите ви в реалност!

Камина в кухнята

В съвременните домове камината най-често присъства във всекидневната, но в миналото тя е била неизменна част от кухнята, където се е приготвяла храната. Дори в 21-ви век огнището има място в стаята за готвене. Без значение дали е традиционно или модерно, то винаги носи уют.

Виж още: 5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Да заспиш до топлата камината

Създайте още повече комфорт в спалнята като добавите камина. Топлината и красивите пламъчета, които идват от нея, са много отпускащи. Не забравяйте да я снабдите със защитен екран, в случай че заспите, докато огънят все още гори. Ако изберете електрически или газов модел, ще можете просто да го изключите преди лягане, а и ще избегнете бъркотията с пепелта в спалнята.

Направете си домашно СПА

Камината в банята създава невероятна атмосфера за релаксация. Топлината от нея действа отпускащо и ви дава страхотно усещане за истинско СПА изживяване. Не забравяйте да изберете подходящ модел, който е оразмерен точно за квадратурата на вашата баня. Електрическите камини са идеален вариант, стига да са защитени от вода.

Топлина и комфорт на открито

Добавянето на камина може да превърне лятната веранда или градина в още по-приятно място за сбирки с приятели не само през летните месеци, но и през пролетните и есенните дни. Бихте могли да я използвате както за приготвяне на храна, така и само за отопление. Ако нямате възможност за комин, изберете такава на газ.

Камина във всекидневната

Докато камините някога са били необходимост, днес собствениците на жилища ги включват в интериора за повече лукс и комфорт. Звукът от пращене на огън в една студена нощ е приказен. И това не е просто глезотия. Агенции за недвижими имоти уверяват, че камината увеличава стойността на имота при продажба.

Да четеш любимата си книга до камината

Обичате ли да се отпускате край огъня с хубава книга в ръка? Добавете камина във вашата библиотека и тя ще загрее пространството, така че да можете да се насладите напълно на любимото си четиво. Изберете модел с подходящ дизайн, който да превърне стаята в специално място за релаксация и вдъхновение.

Виж още: Интериорни идеи за стълбите у дома

Камината като декорация

Често в съвременните жилища се търсят алтернативни и нестандартни декорации. Добър ефект може да се постигне с оформянето на кът с огнище, който да бъде акцент в по-голяма стая. Лесни за поставяне и поддръжка са газовите модели, които се включват и изключват моментално и не изискват почистване.


Ако тези идеи са ви вдъхновили да освежите дома си, не се колебайте да се свържете с професионалисти в дизайна. Можете да сравните оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия интериорен проект още днес!

Последвайте канала на

12395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини