Етнографският музей организира работилница за боядисване на яйца

  • 07 април 2015 10:17

  • 2735
  • 1
Етнографският музей организира работилница за боядисване на яйца
©

От 7 до 9 април 2015 г. в зала № 19 на Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН всеки ден ще се провеждат работилници за писани великденски яйца и демонстрации на стари традиционни техники за изписване, съобщава Стандарт.

Под ръководството на Светла Ракшиева и Иглика Мишкова всички желаещи ще могат да се обучават да украсяват и изписват яйца по стара восъчна технология в стила на народната традиция от Самоковско, Ихтиманско и Велинградско.

На 9 април – Велики четвъртък, в ателиетата ще вземе участие и чешка майсторка на писани яйца – Ярослава Минчева, която ще представи чешки традиционни техники и стилове за изписване и украса на великденски яйца.

Ателиетата ще работят на 7 и 8 април (вторник и сряда) от 10:00 до 17:00 часа, а на Велики четвъртък – от 10:00 до 14:00 часа. Продължителността на заниманието е един час. Капацитетът на залата е до 40 участници в едно занимание. Каним всички желаещи да участват да си донесат по 2 – 3 сварени яйца, които да изпишат и отнесат със себе си. Останалите материали и инструменти, както и модели, ще бъдат осигурени от организаторите. На разположение като материал за работа ще има и кухи яйца.

Цена за участие в ателиетата – 2 лв., на касата за билети на Етнографския музей – пл. „Княз Александър І" .
Заявки и записвания за участие в ателиетата се приемат само на телефон: 02/805 26 17.

Последвайте канала на

2735 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.07 | 13:25

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини