Украйна брани свидетелката на убийството на Борис Немцов

  • 06 март 2015 10:46

  • 3447
  • 0
Украйна брани свидетелката на убийството на Борис Немцов
© gettyimages

Генералната прокуратура на Украйна е разпоредила манекенката Анна Дурицкая, която е свидетелка на убийството на руския опозиционер Борис Немцов, да бъде поставена под охрана, пише газета.ру.

В правоохранителните органи на източноевропейската страна е получен сигнал от младата жена, че подозрителни лица са се навъртвали около дома, където живее тя и нейните родители. Заради това правителството на Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град в Киев е решило да охранява моделката. Говорител на обвинението съобщи, че има пряка опасност за живота и здравето на манекенката и нейните близки.

Немцов, който бе един от основните политически опоненти на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, бе убит в центъра на Москва в нощта срещу 28 февруари 2015 г. Дурцикая е последният човек, видял политика жив. Днес бе съобщено, че помощничката на Немцов – Олга Шкорина е предала на агенция Ройтерс документ, написан от Немцов. Твърди се, че политикът е предал данни за убити руски кадрови военни в Източна Украйна.

Връзка между престъплението и боевете между проруските сепаратисти и частите под командването на украинския презизент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември направи и високопоставен представител на НАТО. Заместник-генералният секретар на пакта Александър Вършбоу, заяви: Конфликтът в Украйна взе жертва в Москва. Въпреки че не знаем кой е натиснал спусъка, ние сме убедени, че Немцов бе защитник на демокрацията. Той бе един от тези, които Москва нарича предател и пета колона.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини