Официално! Къртицата на Wikileaks може да си смени пола

  • 13 февруари 2015 12:10

  • 2150
  • 2
Официално! Къртицата на Wikileaks може да си смени пола
© gettyimages

Брадли Манинг, сега Челси, може да си смени пола, предаде Интерфакс.

Пентагонът одобри молбата на войника, който предаде хиляди документи с поверителна информация на главния редактор и основател на сайта Wikileaks Джулиън Асанж. "След задълбочен анализ хормоналната терапия бе призната за приемлива и необходима от медицинска гледна точка", е заявила началничката на мястото за лишаване от свобода в Канзас Ерика Нилсън, където Манинг излежава присъдата си.

Войникът бе осъден на 35 години затвор през пролетта на 2014 г. за разгласяването на поверителните данни. По-късно властите му разрешиха да си смени името на Челси и той бе преместен от военен в обикновен затвор, за да може да се подложи на терапия във връзка с проблемите с половата идентичност.

САЩ задържаха Манинг през май 2010 г. след като Wikileaks пусна запис как американски военни разстрелват двама иракски журналисти от хеликоптер през 2007 г. Той бе признат за виновен в шпионаж, в кражба на засекретени материали и редица други престъпления. Магистратите постановиха още, че осъденият може да да поиска предсрочно освобождаване след излежаване на първите 10 години от присъдата си. Той също бе уволнен от армията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2150 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.17 | 10:55

2
hahha NATO PALNO S TRAVESTITI I PEDALI DAVAI PUTIN SHIBAI GI TEZI POMQRI DOLNI AMA QKO GI SHIBAI

2015.02.17 | 10:55

1
Izrod !

Добави коментар

Водещи новини