Ердоган пусна първи "туит" (снимка)

  • 09 февруари 2015 20:13

  • 2050
  • 4
Ердоган пусна първи "туит" (снимка)
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган публикува първия си "туит". Това става повече от пет години, след откриването на официалния му профил в "Туитър", събрал 5,7 милиона последователи, съобщи "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Първото си послание в социалната мрежа президентът Ердоган насочи срещу тютюнопушенето. "Днес е Световният ден за отказване от тютюнопушенето. Имайте силна воля и не се предавайте пред една цигара", написа Ердоган в "Туитър" и сподели статистически данни за смъртността от болести в резултат на цигарите.

Държавните институции и някои неправителствени организации в Турция отбелязват 9 февруари като Световен ден за отказване от тютюнопушенето, макар че международно признатата дата за Световен ден без тютюнопушене е 31 май.

Президентът сподели и пост на благотворителната организация Йешилай (Зелен полумесец), която се бори срещу лошите навици, включително тютюнопушенето. Есра Албайрак, едната от двете дъщери на Ердоган, беше назначена през 2012 г. в управителния съвет на Йешилай.

Досега в профила @RT_Erdogan бяха публикувани предимно цитати от публични речи на Ердоган без допълнителни коментари.

Занапред посланията, изпращани лично от президента, ще бъдат подписвани в края с инициалите му РТЕ, съобщиха пред Анадолската агенция от службата за връзки с обществеността на президентството, уточнявайки, че досега профилът е бил управляван от "млади хора, които обичат Ердоган".

При различни случаи в миналото Ердоган е изразявал своето неодобрение към "Туитър".

По време на протестите за парка Гези през юни 2013 г. той нарече сайта "напаст", а през март 2014 г. Турция блокира "Туитър" часове след като Ердоган, тогава премиер, се закани да "изкорени" социалната мрежа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2050 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
kolarov

2015.02.11 | 14:53

4
EDIN ISTINSKI LIDER-BRAVO!

2015.02.11 | 14:53

3
BAY ERDOGAN STE NAHRANi i BILGARiA
pazete liderite ot opasni tehniki

2015.02.11 | 14:37

2
ердоган д а внимав а много с тези мрежи,засега нашественицит е ударили вече сирия и украйна ,либия и египет не го броят понеже на техния език догане тежък машинен чарк
Волен рубладжия

2015.02.09 | 23:25

1
До мен ги изпрати

Добави коментар

Водещи новини