Вучков: Разглеждаме всички версии за убийството на Татяна Стоянова (галерия)

  • 13 януари 2015 10:00

  • 4460
  • 5
Вучков: Разглеждаме всички версии за убийството на Татяна Стоянова (галерия)
©

Вероятно към обяд МВР – Пазарджик ще даде специален брифинг под ръководството на Окръжната прокуратура с повече информация за убийството на Татяна Стоянова. Засега се разглеждат всички версии.

Това каза в интервю за БНР министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г.. "В МВР нямат информация да са отправяни заплахи към шефа на политическия кабинет на кмета на Пазарджик. Прокуратурата трябва да говори в такива случаи, защото, каквото и да сподели човек пред медиите, е следствена тайна. Обезпечили сме процесуално-следствените действия, вещи лица, поемни лица,, разследващи полицаи. Съвместно с прокуратурата работят от снощи, както във всеки един случай", каза още той. Според Вучков министърът не да бива говори за конкретните дела, за които се грижи професионалното ръководство, а за политиките във ведомството. Той сподели, че откакто е на поста, не е имал случай някой да настоява за конкретно назначение в системата. Ако има промяна в Закона за МВР, министърът ще настоява да се обсъждат поне 3 имена преди назначаване на поста "главен секретар".

Има стотици случаи на издирване на български граждани в шенгенската информационна система и Интерпол, защото местонахождението им е неизвестно, коментира Вучков и завръщането на Петко Сертов. Двама висши служители на "Криминална полиция" са били командировани в Гърция за два дни, за да направят контакт с гръцките служби, добави Вучков. Служителите на гръцкото ведомство са направили доста опити да установят местонахождението на Сертов, но не са могли. Министърът е уведомен веднага за завръщането на бившия шеф на ДАНС. Абсурд е да се твърди, че издирването на Сертов е струвало 500 000 лева, коментира Вучков. В МВР не е имало предварителна информация, че съпругата и братът на Сертов тръгват да се срещат с него в чужбина.

"Хеликоптерът не знам колко точно струва. Имало е едно едно облитане. Обаче половин милион!? Освен разхода за командировка на двама служители до Гърция за два дни, аз не виждам някакви големи разходи да са направени, така че за половин милион просто е абсурдно да се говори. Но, наистина, най-добре би било, ако семейството на г-н Сертов реши да обясни накратко за какво е ставало дума и да приключим този случай, защото всички въпроси насочват към тях, не толкова към нас. За МВР случаят общо взето дори преди 1 месец беше приключил", обясни той.

В нощта срещу 1-ви януари българската гранична полиция е задържала хаитянин с френско гражданство по искане на френските власти заради родителско отвличане на дете. "Вчера се проведе съдебното заседание в Хасковския окръжен съд. Това е по първото искане – за родителско отвличане. След това детето беше настанено за няколко дни в социален дом и след това се прибра с майката във Франция. Но, получихме, нова европейска заповед за арест с основание подозрения в тероризъм. Предстои до края на седмицата Хасковският окръжен съд, по отношение на същото лице, да гледа отново това искане – за европейска заповед за арест – вече на ново основание", поясни Вучков.

Когато имаме предварителен обмен на информация, българските служби работят добре с партньорските и не е проблем да бъдат установени и задържани лица, преминаващи през страната, обобщи Вучков. "Проблемът е, че стотици граждани на страни от Средна и Западна Европа могат да с валидните си документи да преминават през територията на България и на Турция и да се сражават за ислямистките групировки, след което да се върнат в страните, от които са дошли, а страните, в които живеят, често нямат данни за тях", завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4460 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Тома Неверни

2015.01.14 | 12:43

5
И този министър започна да се изхвърля като \"аналитика\" Цв. Йовчев - Р\"разглеждаме всички версии...\" Вие никога не знаете всички версии или поне тази, която е истенска.

2015.01.14 | 12:43

4
От ГЕРБ съм, но в случая министърът лъже, срам и позор.
росен

2015.01.14 | 08:56

3
вместо да има камери по възлови места за да се контролират нещата да наблюдават хайдуците те слагат по счупените патрулки там е по важно за някакви си 20 лева ще борят корупцията смешна работа ама народа е прост щото търпи
попов

2015.01.14 | 08:55

2
е вие сте страшни профисионалисти видяхме ви
ILIQN

2015.01.14 | 08:55

1
parodia drugario Vu4kov napravo vi sa4ustvam za nekadurnasta na cqloto MVR

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини