Алиосман Имамов: Вземането на дълг става навик

  • 12 декември 2014 10:12

  • 1729
  • 4
Алиосман Имамов: Вземането на дълг става навик
©

Вземането на дълг става навик и това е притеснително. Това е най-лесният начин за решаването на финансовите проблеми на една държава. Това каза представител от ДПС Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, от трибуната на Народното събрание при дебатите за ратификацията в размер на 3 млрд. лева.

„Нека да си изтупаме бюджета, да се видят резервите, а такива има, и тогава да се вземе решение за дългове”, призова той.

„Освен това нашата позиция по отношение тегленето на заеми е категорична – всеки заем трябва да води до увеличаване на БВП и това е гаранция за неговата ефективност. В противен случай, всеки заем има опасни последици”, заяви Имамов.

Депутатът ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на коментира, че винаги, когато става въпрос за дългово споразумение или какъвто и да е документ за държавен дълг, той е казвал, че трябва да бъдем много внимателни какви сигнали даваме, какъв анализ правим, препратки. „Тези апели почти никога не са били следвани, но смятам, че наистина трябва да бъдем внимателни”, добави той.

„Онова, което виждаме от тригодишната програма е, че дефицита ще бъде около 1 –2 млрд. лева минимум. Това означава, че в следващите три години ще вървим към поемане на нови дългове. Второ, да направя едно несъгласие към колегите, които политизират”, подчерта той.

Цонев припомни, че този дълг се взема не защото правителството на Орешарски е изхарчило тези пари, а защото един банкер беше решил, че парите на вложителите са негова лична собственост. „Затова няма вина нито една от политическите сили”, каза още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1729 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Нация България

2014.12.13 | 01:01

4
Боклук в Анадола ще си по добре,Парцалките и беж.
калашников

2014.12.13 | 00:58

3
Бре,как нямате срам.1 500 000 ЛАЙНА ДА ВИ ЗАЛЕЯТ. Мръсни боклуци от БСП и ДПС.99
FM

2014.12.12 | 12:44

2
Вземането на дълг не е навик, вече е присрастеност.

2014.12.12 | 11:40

1
inache nikoy ne haresvat DPS no nikoy ne se zamislya che te sa sa nay zagrigeni za bilgariya

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини