Коалиция ГЕРБ-РБ поема кормилото на държавата (видео+галерия)

  • 06 ноември 2014 15:35

  • 14469
  • 89
Коалиция ГЕРБ-РБ поема кормилото на държавата (видео+галерия)
© Булфото

В зала "Запад" на Народното събрание в 15.30 часа днес ГЕРБ и Реформаторският блок подписаха коалиционно споразумение за новото правителство след близо месец преговори. С Патриотичния фронт и с АБВ бяха подписани споразумения за подкрепата им в пленарна зала за кабинета "Борисов 2".

В коалиционното споразумение, което се състои от седем страници, се посочва, че ГЕРБ и Реформаторският блок обединяват своите усилия за създаване на  проевропейско реформаторско правителство за стабилно развитие на България и за осигуряване на парламентарно мнозинство, което да подкрепя политиките, провеждани от това правителство. Подписи под документа в зала сложиха лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и лидерите на партиите от Блока - Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Радан Кънев, Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, Корман Исмаилов, Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. и Борислав Великов. На подписването присъстват и повечето от номинираните за министри в бъдещия кабинет.

Положихме неимоверни усилия, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Поне 10 пъти пъти сме били на прага да отидем на нови избори. Направихме компромиси с едно нещо в главите си - не власт, не постове, преди нови предсрочни избори да направим правителство. ГЕРБ участва в това правителство с всичко най-добро, което има и се надявам правителството да има дълъг живот. Всички знаехме, че в рамките на този мандат трябва да се опитаме да направим кабинет, добави той. По думите му въпросът дали той да е премиер не е било препъникамък в преговорите в нито един момент. Борисов заяви, че съставянето на правителството е било направено по възможно най-прозрачния начин. За да няма задкулисие и златно пръстче, опитахме се да съставим възможно най-прозрачния документ, заяви той.

Поставихме националния интерес преди всичко друго, заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Опровергахме всички заклинания, че вътре в Реформаторския блок няма да постигнем съгласие. Доказахме, че можем да полагаме всички необходими усилия, за да стигаме в края на деня до единодушие. Надявам се това начинание да изведе България на пътя на стабилността и реформите. Трябва да има такива реформи, които да дадат път на продължаващата европейска интеграция. Трябва да направим реформи в образованието, здравеопазването, сигурността. Трудното започва оттук-нататък. Освен краткосрочните, трябва да поставим началото и на дългосрочни реформи. Надявам се подкрепата за важните стъпки на България да идва от парламента и никога да не прекъсва. По време на преговорите се научихме как да работим заедно и се надявам това семейство - на работещите заедно, да се увеличава, посочи Кунева.

Патриотичният фронт декларира подкрепа за програмната декларация за управление на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. След подписването на коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок в зала "Запад" на Народното събрание  председателят на ПГ на Патриотичния фронт прочете декларация за подкрепа на бъдещото управление.  "Водени от чувството за дълг пред българския народ за осигуряване на политическа стабилност като необходимо условие за решаване на тежките проблеми на обществото и нашата родина коалиция Патриотичен фронт декларира съгласие за подкрепа на Програмната декларация за формиране на стабилно парламентарно мнозинство в 43-ото Народно събрание, както и правителството с  мандата на ГЕРБ, което ще изпълнява съгласуваната програма", посочи Симеонов. "Запазваме правото си на различно мнение по някои нестратегически въпроси, решаването на които ще търсим чрез обсъждане и консенсус в българския парламент. България над всичко", каза още той.

ГЕРБ и АБВ подписаха споразумение за партньорство. От страна на ГЕРБ подпис под документа в зала "Изток" на Народното събрание  сложи лидерът на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а от страна на АБВ - лидерът на партията Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и председателят на парламентарната група Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Лидерът на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в коментира, че с подписаното споразумение за партньорство с ГЕРБ, АБВ поема ангажимент за подкрепа на правителството в пленарна зала. Мисля, че това е най-добрата програмна декларация, но успоредно с това искам да подчертая факта, че в нея са отразени голяма част от нашите предложения. Може би около 40 предложения, които касаят различни сфери - от проблемите ни в изборното законодателство, енергетиката, здравеопазването Запазваме правото си да отстояваме своите позиции там където нашите ангажименти не са отразени в документа. Но всяка различна позиция ще бъде отстоявана едва тогава, когато бъдат изчерпани възможностите на диалога. Даваме Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска за министър с ясното съзнание, че това е и риск, но и шанс за лявото пространство. АБВ в този кабинет чрез министър Калфин ще изпълнява ролята на своеобразен социален коректив, посочи Първанов.

Още снимки можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14469 89

Свързани новини

Коментари 89

Добави коментар
777333

2015.05.03 | 19:08

89
ВСЕКИ МОЖЕ ДА СГРЕШИ..НО КОГАТО ПОВТАРЯШ ГРЕШКАТА СЕ НАРИЧА БУДАЛЪК....

2014.11.07 | 22:54

80
ГЕРБ победа, честито Българи, заслужена смазваща победа! Започвайте работа!

2015.05.03 | 19:04

88
тц тц тц ,все едно герб е станал световен шампион по политика и никой не може да му отнеме титлата през следващите 4 години :))))
Илияна

2015.05.03 | 19:04

87
Вярно ли е че бойко имал фобия към камъни ,павета и т.н подобни ?

2015.05.03 | 19:04

86
ЕДВАМ ИЗТРАЯХМЕ ПРЕДИШНОТО АНТИ НАРОДНО ПРАВИТЕЛСТВО.НЕНОРМАЛНИЦИТЕ И КОМУНЯГИТЕ ПОЗВОЛИХА НА ДОГАН ДА НИ УПРАВЛЯВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.ПФУ СВОБОДА-НИКОГА ПОВЕЧЕ АТАКА,БСП И ЛИДЕРИТЕ ИМ ОТ ДПС
ИВАН

2015.03.15 | 23:03

85
БРАВО ,ДЪРЖАТ СИ НА ДУМАТА И НЕ ОТСТЪПВАТ ОТ ПРАВИЛОТО "ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО ,ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ "! ЛИКВИДАТОРИТЕ -РЕФОРМАТОРИ ,ЗДРАВО СА ХВАНАЛИ БОРИСОВ ЗА ГУШАТА -ЗАЩО ЛИ ?
hasan

2014.11.23 | 14:11

84
Its time for serious business.

2014.11.23 | 14:10

83
------KORMILOTO se dade na USA !!! Tova e Istinata !!! ------

2014.11.07 | 22:55

82
как са платените фес4ета от атака.България е свободна вече,пукайте се от яд платени отрепки
Ча-ча-ча!

2014.11.07 | 07:50

43
Свободна от кого? От комунистите не може да е свободна. Я ги виж как са се изтипосали - комуняга до комунягата.Другаря Плевнелиев, другаря Борисов, другарката партиина секретарка цачева,другарката Кунева, другаря Калфин,другаря Симеонов -Балевски- Винкела , другаря Каракачанов- агентИван. А ! Забравих другаря Кънев-Кордова, от юдео-масоните. Пукай съ, пък . На! Не сме свободни . На!
one s konq

2014.11.07 | 22:55

81
Слушайте Волен или лошо ви се пише !!!!!!!!
1234

2014.11.07 | 22:54

79
ЧЕСТИТО ПИЧОВЕ И ПИЧКИ!!!!1.АГЕНТ БУДА 2.РАДАН КОСТОВ КОРМАН ИСМАИЛОВ 3.ЛЪЖКИНЯТА КУНЕВА 4.АГЕНТ ГОЦЕ.5. СИМЕОНОВ И КАРАКАЧАНОВ ЗА КОГОТО СЪМ ГЛАСУВАЛ.ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ.НАЛИ КАЗАХТЕ НИКАКВИ ТУРЦИ.И ВИЕ СТЕ БОКЛУЦИ КАТО ОСТАНАЛИТЕ.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини