Член в НК оневинявал банкерите от КТБ за необезпечените кредити

  • 02 ноември 2014 09:02

  • 3875
  • 0
Член в НК оневинявал банкерите от КТБ за необезпечените кредити
©

Иван Искров и негови колеги премахнаха наказателната отговорност за банкери, раздали необезпечени кредити.

Това разкритие направи в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Осман Октай по повод КТБ.

„Иван Искров, Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет и Валери Димитров през 2001 година внесоха законопроект за отпадане на един член от НК, който предвиждаше наказателна отговорност на лица, давали необезпечени кредити и това е прието на 9 ноември същата година”, посочи Октай.

По думите му така, ако има хора в КТБ, които са отпускали някакви кредити, те не носят никаква наказателна отговорност.

Сред вносителите на предложението са именно Иван Искров, Валери Димитров и Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Гуверньорът Иван Искров беше толкова нагъл на бюджетната комисия и от парламентарната трибуна, при все, че беше обещал, че ще си подаде оставката, възмути се Октай.

Още с отлива на избирателите, с 8-те политически партии в парламента, с целта за дясноцентристко управление ГЕРБ-Реформаторски блок, се отне тази възможност за приемане на закони за изключително важни реформи. Тук е първата победа на задкулисието, смята той.

Нямаме ефективен парламент, който да удари това задкулисие, категоричен бе Октай.

В момента неслучайно на преден план излиза, че всички партии желаем да имаме правителство, но те много добре знаят, че това е почти невъзможно, по думите му.

Каквото и да направи ГЕРБ като победител на тези избори, не може дори с реформаторите да реализира стабилно мажоритарно мнозинство и стабилно управление, смята депутатът.

Всички парламентарни групи според Осман Октай ще извиват ръцете на този парламент с различни процедурни трикове, за да не може това правителство да приема реформи.

За да не искаме да се губи време, по неговите думи, е хубаво е да се изведе на преден план Народното събрание да заработи по спешни задачи като еврофондове и КТБ.

Последвайте канала на

3875 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини