Цачева: Длъжни сме да съставим кабинет

  • 27 октомври 2014 18:37

  • 2481
  • 9
Цачева: Длъжни сме да съставим кабинет
©

Не успях да проследя гласуването за моя избор, защото емоцията беше много голяма.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, която днес беше избрана за председател на 43-то Народно събрание. Новият парламент е много по-различен от 41-ият. Сега имаме осем партии, което предполага много повече гъвкавост от моя страна и моите заместници. Винаги съм се стремяла да се поставям над партийните интереси. Обвиненията от страна на политическите опоненти ги е имало и вероятно ще ги има и занапред. Ще се стремя се да пазя равна отдалеченост от всички политически партии, като ще се съобразявам с мнението на мнозинството, разкри тя.

Длъжни сме да положим максимални усилия за съставяне на кабинет. Тази задача няма да е лека. Пред държавата има въпроси, които не търпят отлагане. Много системи се нуждаят от дълбоко реформиране. Неотложните въпроси, които очакват решения в следващите няколко дни са актуализацията на бюджета, казусът КТБ. Трябва да бъдем много бързи, за да решим тези проблеми, продължи Цачева.

Чухме позициите на останалите политически сили. ГЕРБ има най-близки точки с Реформаторския блок. С патриотичния фронт също постигнахме редица съгласия по общите виждания за управленска програма. От БСП, ДПС и АБВ получихме уверения, че ще получим подкрепа за най-наболелите проблеми в държавата, каза още Цачева.

Парламентарното мнозинство е едно, излъчването на правителство е друго. Утре ще има лидерска среща в парламента и се надявам, че от там ще произлезе добра новина, а именно, че България скоро ще има правителство. Трябва да загърбим тясно партийните решения и конфронтация, за да вървим напред. Безспорно новият подход за диалог между политическите субекти вече е факт. Преговорите през миналата седмица преминаха в тон на съгласие и разбирателство. Новият тон трябва да надделее и да вземе връх. Идейните различия между партиите не трябва да се премахват, но общите решения са задължителни за 43-то Народно събрание, завърши председателят на парламента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2481 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.02 | 19:31

9
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депута?

2014.10.28 | 08:12

2
нищо че нямаше а мине без гласовете на герб

2014.10.29 | 00:40

5
Днес видях ,че няма един българин в този парламент! Бойко се кара като мутра , Михов пияна гарга , тия не могат да се разберат кой да е шефа в тяхната партия , тоя пък ще праща ракети към Турция , другите идея си нямат защо са там , Сидеров си рупа за русия , Местан пък тропа с крак ,а и изобщо не е българин , а АБВ са клоуни . Май трябва сами да си помогнем !!!! Бог високо , цар далеко !!!! А и той пък един цар !!!

2014.11.02 | 19:27

8
Не си прав ! Имаше 11 ! От АТАКА ! Блестяща ПРОБЪЛГАРСКА ПРОГРАМНА реч на СИДЕРОВ ! Заставам зад всяка негова дума !
фрезиста

2014.10.29 | 00:40

7
Кака стругарка пак председателка на учкома.

2014.10.29 | 00:40

6
За пореден път се убеждавам ! Сидеров е най - силния български политик ! Няма равен , с класи е над останалите , които са толкова безлични и постни , без политическа физиономия ! Мекотели ! ТИКВОЧА е крещящо недоразумение !

2014.10.29 | 00:39

4
Блестяща реч на Сидеров и за вътрешната и за външната политика ! Изпълнена с достойна за България политика спрямо РУСИЯ , САЩ и ЕС ! Никой от останалите боклуци няма смелост и самочувствие да застане в защита на българските интереси ! Борисов беше като мучащо теле пред него !
KUR ZA GERB

2014.10.29 | 00:38

3
V GERB SA SAMO PEDERASI BOIKYYGLY I TRAVESTITA TAZI GORE

2014.10.28 | 08:11

1
Даниел Вълчев-министър на образованието, вън корумпираната подмазвачка Кастрева

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини