Проучване: След 40 сетивата отслабват

  • 23 октомври 2014 14:40

  • 2336
  • 0
Проучване: След 40 сетивата отслабват
© Getty Images/Guliver

След достигането на 40-ата годишнина сетивата отслабват, показват резултатите от проучване, направено във Великобритания, пише в. "Дейли експрес".

Допитването е обхванало 1500 души и е било направено по поръчка на производителите на слухови апарати. Според него най-честото оплакване сред 70% от прехвърлилите 40 години е от влошаване на зрението. Над 40% от хората на тази възраст забелязват влошаване на слуха, а около една пета отчитат промяна в обонянието или вкуса.

Анкетата разкрива още, че най-голямото притеснение, свързано с напредването на възрастта, е влошаването на зрението. Проблемът тревожи над половината от прехвърлилите 40 години. За една четвърт най-голямата тревога е свързана с отслабването на паметта.

По отношение на външния вид проучването показва, че в сравнение с мъжете жените три пъти повече се притесняват от появата на бръчки и шест пъти повече от натрупването на килограми.

Авторите на допитването напомнят, че през тази година своята 40-годишнина празнуват звезди като Леонардо Ди Каприо, Виктория Бекъм и Кейт МосКейт Мос Кейт Мос е родена на 16 януари 1974 г. в южната част на Лондон. Родителите й се развеждат, когато е.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини