Европейската седмица на движение в България отчете 628 събития в цялата страна

  • 09 октомври 2014 15:16

  • 868
  • 0
Европейската седмица на движение в България отчете 628 събития в цялата страна
©

С отлична оценка за България приключи европейската седмица на движението MOVEWeek.

В седмицата се включиха над 90 населени места, от които близо 50 града. Общият брой на събитията е 628, а организаторите на събития, които се регистрираха на доброволен принцип – 487.

Общият брой на хората – от бебета до възрастни хора които се включиха в различните движения, е над 65 000 души по първоначални данни. Тази година MOVEWeek влезе и по-активно в училищата, като в Седмицата участваха над 160 училища и детски градини.



По време на Седмицата на движението всеки участник – от малко дете до възрастен човек, намери своето движение – разходка в планината, изкачване на стълби или по-сериозни тренировки и движения. MOVEWeek включваше открити уроци и тренировки по зумба, слак лайн, йога, тап аут, футболни срещи, излети в планината, зумба, паркур, изкачване на стълби от областна администрация, Pole Dance - танци на пилон и още много други разнообразни активности. Идеята е да променим нагласите си и да разберем колко е важно всяко движение в заседналия ни начин на живот. Посланието на организаторите е, че всеки може да направи нещо за себе си и да предотврати множество заболявания, да удължи живота си, да се чувства радостен и щастлив – стига да намери своето движение и да го практикува максимално често.



Седмицата на движението ще завърши с най-дългото хоро и инициативата NowWeDance. Хорото ще се проведе на 11 октомври, събота, от 18.00 часа, в Пловдив, и ще обхване цялата Главна улица на града – от Пощата до Джумаята. По цялото протежение на Главната ще има озвучаване. Хорото ще трябва да се задържи поне 15 минути цяло. За целта предварително от 17:30 нататък ще се разположат по цялата Главна улица танцовите състави, които ще танцуват под общ съпрвод, за да привлекат вниманието на гражданите. Водени ще бъдат от ансамбъл „Тракия”. Хорото ще бъде право хоро, за да е максимално лесно като стъпки за всички, които желаят да се включат. В хорото ще участват над 20 танцови формации от Пловдив и се приканват всички граждани и гости на града да вземат участие.

Планираният Plovdiv City Run за петък, 10-ти октомври, няма да се състои поради комуникацията между различните институции и забавянето на разрешителните.

Последвайте канала на

868 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини