Близнашки връчва нотариалния акт за „Свети Александър Невски“ на патриарх Неофит

  • 07 октомври 2014 15:57

  • 1458
  • 0
Близнашки връчва нотариалния акт за „Свети Александър Невски“ на патриарх Неофит
©

На церемония в Гранитната зала на Министерския съвет от 9.30 часа в сряда, 8 октомври, министър-председателят проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска ще връчи на Негово светейшество патриарх Неофит нотариалния акт за собственост на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

В присъствието на държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, на министрите от служебното правителство и на представители на Светия синод на БПЦ министърът на културата Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история и патриарх Неофит ще подпишат и договор за учредяване на вещно право на ползване върху Криптата в катедралния храм.

На 1 октомври т.г. правителството прехвърли безвъзмездно на Българската православна църква Патриаршеския храм „Свети Александър
Невски“. Министър-председателят определи акта като исторически и припомни, че години наред въпросът със собствеността на храма е останал нерешен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини