Как да намерим добър майстор за боядисване?

  • 30 септември 2014 14:27

  • 12386
  • 0
Как да намерим добър майстор за боядисване?
©

Уебсайтът MaistorPlus.com помага на българските домакинства в търсенето на подходящ майстор за домашния ремонт.

Когато стане дума за боядисване на стени, някои хора смело запретват ръкави със самочувствието, че могат да се справят сами. Когато, обаче, се заговори за боядисване на таван, редиците с желаещи намаляват. Като всяка ремонтна дейност, боядисването на таван си има своите тънкости на занаята. Затова е препоръчително да бъде извършено от опитна ръка.

Вижте още: Боядисване на стая в 6 стъпки

Историята

Историята на Красимир започва един следобед, когато той случайно попада на уебсайта MaistorPlus, докато търси бояджийски услуги в интернет. Разглеждайки профилите на регистрираните майстори и фирми в платформата, Красимир разбира, че може да направи безплатно запитване към тях, да сравни оферти от няколко места и така да избере най-подходящия изпълнител за боядисването на тавана в неговото жилище. В заявката си той посочва квадратурата на помещението - около 20 кв.м. - и района, в който се намира обектът - град София. Още на същия ден Красимир получава първите оферти, а в следващите няколко дни изпълнителите, кандидатствали по неговата заявка, вече стават 11. Красимир е впечатлен от бързата реакция и е любезен в комуникацията си. Той преглежда отново профилите на изпълнителите, предишните им проекти, както и оставените оценки за работата им. Тогава решава да размени телефона си с двама от кандидатите.

Боядисването

Една от тънкостите на занаята “Боядисване на таван” е подготовката на основата. На този етап е необходимо майсторите да преценят дали основата трябва да бъде замазана и изравнена. Ако пък преди това таванът е бил боядисан с вар, повърхността задължително трябва да бъде шпаклована. След което таванът трябва да бъде изчистен и подсушен.

В случая на Красимир таванът има нужда от замазване, за да може грундът, а след това и латексът да бъдат положени върху здрава основа. Освен това, тъй като стените на помещението са боядисани в друг цвят, ъглите трябва да бъдат облепени с лепенки.

На базата на професионалните съвети, срока и цените за боядисване на таван, които получава по време на огледите, Красимир взима финално решение кой е най-подходящият изпълнител за неговия ремонт. А именно - Иван Младенов. Иван работи в сферата на довършителните работи от вече 8 години и притежава нужните компетенции за извършването на дейността.

Резултатът

След приключването на ремонта, Красимир има възможност да остави своя коментар относно свършената работа в профила на наетия майстор - Иван Младенов:

"Въпреки появилите се допълнителни трудности при боядисването на тавана (основата не беше устойчива и се наложи допълнително замазване), Иван изпълни задачата си перфектно и в срок! Препоръчвам Иван като точен и коректен изпълнител и със сигурност ще се възползвам от услугите му в бъдеще!"

Вижте оценката

Системата за обратна връзка е ключовият момент, на който залага платформата MaistorPlus.com, за да гарантира качеството на извършваните услуги. Ако ви предстои ремонт или освежаване на дома, не се колебайте да направите безплатна заявка в сайта и да откриете изпълнител, който отговаря на вашите изискванията за цена и качествено изпълнение.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/218/boqdisvane-na-tavan-v-sofiq

Последвайте канала на

12386 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини