Няма да възобновяват дело срещу Лечков

  • 29 юли 2014 11:31

  • 1447
  • 2
Няма да възобновяват дело срещу Лечков
© Булфото (архив)

Върховният касационен съд отхвърли иска на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за възобновяване на дело срещу Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа..

Съдът остави без уважение иска на Цацаров, делото за неизгодни сделки да бъде върнато в съда. По – рано Окръжния съд в Кърджали оневини Лечков по обвиненията, че като кмет е сключил неизгодни сделки за ремонт и строителство в Старческия дом и детска градина „Елица”. Лечков бе признат за невинен и в това, че стойността на ремонтите е била завишена. Според решението на ВКС „Разгледано по същество искането за възобновяване е неоснователно”, затова съдът оставя без уважението иска на главния прокурор.

Лечков коментира, че винаги е вярвал в справедливостта на българската съдебна система. „Досега имам пет затворени дела. Всички присъди са оневинителни. Кой обаче ще потърси сметка на окръжния прокурор на Сливен, че е губил времето на магистратите и е похарчил не малко държавни пари по дела с предизвестен изход. Не коментирам моите средства и време, които през тези пет години съм пропилял”, коментира Лечков в интервю за радио Фокус и допълни, че ако е имало политическа поръчка срещу него, тя е изпълнена. „Надявам се нашата съдебна система да не е заложник в политически игри, защото в противен случай губим всички”, категоричен бе Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа..

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1447 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.24 | 07:41

2
Bravo na Le4kov,da go duha 4ervenata,zakosteniala,seliandurska sistema na navarzanite 4erva na slivenskia sád,koito go teroriziraha i zlepostaviaha!

2014.08.24 | 07:26

1
Ако на лечков сделките за неизгодни, то какво да кажем за действията на правителството, а цацаров тях не ги пипа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини