Орешарски: Имаме нужда от практични решения за БДЖ

  • 15 юли 2014 19:54

  • 1503
  • 3
Орешарски: Имаме нужда от практични решения за БДЖ
© Булфото

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 се е срещнал с представители на "Дойче Бан Интернешънъл", на която са били  обсъдени възможностите за сътрудничество на правителството с компанията за консултантски и инженерингови услуги в транспорта, съобщи пресслужбата на Министерския съвет (МС). В нея е участвал и министърът на транспорта, информационните технологии  и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на.

Акцент в разговора е бил поставен върху преструктурирането и оздравяването на "Холдинг БДЖ" ЕАД, през призмата на опита и добрите практики на DB International в мениджмънта на железопътните товарни и пътнически превози.

"Имаме нужда от практични решения, които да променят визията за развитие на дружеството, а не от консултантски проекти,  които да стоят добре по лавиците", посочил министър-председателят.

Министър Папазов допълнил, че досега всички правителства са се съобразявали с препоръките на международните консултанти, но  желаната промяна в БДЖ не се е случила. Според него причината за това е, че в основната си част препоръките са свързани  единствено с финансовото оздравяване на дружеството, а не с коренна промяна в управлението му.

"Каквото и правителство да дойде, проблемите с БДЖ ще стоят на дневен ред и колкото по-рано започне тяхното решаване,  толкова по-добре и за дружеството, и за ползвателите на услугите му", коментирал министър-председателят.

На срещата била постигната договореност за провеждане на предварителни експертни срещи за обсъждане на възможните  параметри за предоставяне на експертна подкрепа от DB International за преструктурирането на "Холдинг БДЖ" ЕАД, посочват от пресслужбата на МС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1503 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
pepi

2014.07.16 | 15:54

3
Г-н Орешарски, не сте дали отговор за нищо случващо се до сега, не сте си подали оставката заради всички бедствия връхлитащи държавата по време на вашето управление, до кога ще продължава това

2014.07.16 | 15:53

2
Браво на Орешарски оправи всичко и сега дойде реда и на БДЖ!
КОМУНИСТЬТ

2014.07.16 | 15:53

1
Ще окраде и БДЖ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини