„Kърваво” писмо до мъжете, чиито жени по цял ден си стоят вкъщи с детето и не работят

  • 15 юли 2014 10:40

  • 9991
  • 33
„Kърваво” писмо до мъжете, чиито жени по цял ден си стоят вкъщи с детето и не работят
©

Гневна майка написа „кърваво” писмо до мъжете, чиито жени по цял ден си стоят вкъщи с детето и не работят.

Цвета В. публикува поста си в социална мрежа и събра за минути десетки поддръжници.

Когато ми завиждаш, моля те, имай предвид следното:

1) Докато си на работа, не трябва да следиш непрекъснато колегата си, за да не напъха в устата си кламер, да не пълзи по масата и да не рисува по тапетите.

2) Спокоен си, че колегата ти ще обядва, без да се налага да бършеш след него разлятата супа по пода. И не вярвам, че ще се опита да ти направи Пффф.. в лицето с пълната уста.

3) Ако решите заедно да излезете в обедната си почивка, то колегата ти ще се облече сам и няма да се налага да напъхваш неспирно мърдащите му пръсти в ръкавиците, непослушните му крака в ботушите, а въртящата се наляво-надясно глава – в шапката.

4) Ако излезете на улицата, едва ли колегата ти ще се пльосне в първата локва, защото нещо си го засегнал. Не вярвам и да се наложи да му переш дрехите след това.

5) Ако по стечение на обстоятелствата си отишъл до магазина с колегата си, той със сигурност няма да те врънка да му купиш всяко нещо, което се изпречи пред очите му, обещавайки, че ще си яде кашата и ще слуша. И няма да ти се наложи да измисляш 1 милион довода, за да избегнеш поредното купуване на безполезна играчка.

6) Ако колегата ти се умори, няма да е нужно да го носиш на ръце обратно до офиса, докато той хленчи и размахва ръце и крака във всички посоки.

7) На работа не ти се налага непрекъснато да правиш на колегата си забележки: '' Не си бъркай в носа!“, '' Не си трий ръцете в сакото!“, '' Не си смучи палеца!“. А дори и да прави всички тези неща, той си има майка, нека тя да се черви заради него!

Едва ли колегите ти плачат често и без видима причина. Дори да е така, не си длъжен да ги успокояваш.

9) В офиса не съществува явлението '' следобеден сън“. А ако го имаше, то ти сам би подремвал, вместо да приспиваш колегата си, люлеейки го на ръце, докато не се унесе в сладък сън.

10) Не трябва да разтребваш разхвърляните от колегата ти из целия офис химикалки и листове.

11) Твоят колега едва ли отговаря с НЕ на всяко твое предложение.

12) Не трябва да му напомняш да се изпишка. Но дори да се заплесне и изпусне, не се налага ти да му чистиш.

13) Никой не те кара, като си свършиш работата, да почистиш целия офис и да сготвиш обед и вечеря за всички.

14) И още: работата, това е мястото, от което можеш да си тръгнеш и да си отидеш ВКЪЩИ.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
9991 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
Майка на 4 деца

2017.12.22 | 21:15

33
Жената не се оплаква от това, че е принудена да гледа детето си, а от това, че съпругът и не я разбира. И дори и завижда
Майка на 4 деца

2017.12.22 | 21:08

32
Гледането на дете без никаква помощ е невероятно изтощително емоционално. Майките, които имат възможността поне веднаж седмично да излязат за час два, не могат да го разберат. Не са го изпитали. И гледането на дете в къщи със сигурност е по-тежко от ходенето на работа. Жената
:D

2015.06.21 | 16:08

9
Всичко което е написала жената е вярно - НАРИЧА СЕ ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕ !!Никой не спори , че е лесно да гледаш детенце , но не виждам каква е вината на мъжа ?!Ми като не и е приятно да гледа СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ да не го е правила бе ! Като иска нека ходи да бъхти цял ден 6 дни в седмицата от сутрин до вечер (ако може да носи разбира се ) или ако е високо образована да си намери подходяща работа и ТЯ да издържа семейството си , но много ме съмнява че ще успее (не защото е некадърна ) , а защото в нашата мила родина жените са много ниско платени (както и мъжете ) но просто няма да и се получат нещата , а пък съм убеден че таткото няма да има нищо напротив да си стои в къщи със детето и да му готви и чисти и да си играе с него :)
баба

2016.03.24 | 14:46

31
А бе хора, от къде тази злоба. Жената явно и е писнало някой да и натяква, че си стои в къщи и се е отдумала, че не е лесно, и това си е така. Сигурно този някой е мъжът й, никак не е лесно да си сам и денонощно да гледаш капризно дете.Друго е едно дете да го гледат две баби и една леля, а майката от време на време. всеки си знае положението стига сте коментирали и сте си чесали езиците. Права е майката, а това не значи че не обича детето си. Ако не го обича да е избягала, както правят ромките още в Родилното отделение бегом марш.
FiFo

2016.03.24 | 13:43

30
Га яде х*я не рева сега ревеш?

2016.03.24 | 13:43

29
Всичко бих дала да се върне времето, когато децата ми бяха малки и не ходех на работа - най-щастливите няколко години от живота ми.Не разбирам недоволството на дамата!

2016.03.24 | 13:42

28
Скъпи съпруги, Вие цял живот драпате със зъби и нокти да постигнете това, а после както винаги се получава при вас пак сте недоволни. Ако не ви харесва, помислете дали ще ви е по-лесно без нас и парите, които изкарваме ние.
12

2016.03.24 | 13:42

27
Горкото дете,тази "майка" има нужда от преглед при психиатър!
банан

2016.03.24 | 13:42

26
ама хубаво ти беше като дигаше краката
:)

2016.03.24 | 13:42

25
тази май е от онези майки, които си представят, че отглеждането на едно дете е само "сладки приказки", "лежане" и "цигарки". Пача!
FM

2016.03.24 | 13:42

24
Тази трябва да се изшлайфа и да и набият нови втулки. Гори много масло, само със сегменти няма да става работата.

Добави коментар

Водещи новини