Джеймс Уорлик: САЩ нямат претенции кой ще е следващият президент

  • 19 септември 2011 10:59

  • 1542
  • 1
Джеймс Уорлик: САЩ нямат претенции кой ще е следващият президент
© Булфото

Смолян трябва да стане център на екотуризма в България. Това е едно от най-красивите места в страната, заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Кметът на Смолян подари на Уорлик  дървено каче с избрани сирена, местно производство, а той разказа как всяка сутрин закусва с кисело мляко и мед.

Според посланика на САЩ екологичните продукти от Родопския край трябва да са достъпни за всички хора от света.

С кмета на Смолян Уорлик дискутира бъдещите инвестиции от страна на американски фирми в Смолянско в областта на земеделието и екотуризма. Той подчерта, че фирмите отвъд океана за 2010 г. са били най-големият инвеститор на територията на България и добави, че се надява и през т. г. да е така и защо не част от тези вложения да са именно в Родопите. Уорлик поздрави кмета за успешно използваните средства по програми на Европейския съюз и изтъкна, че тя е кмет, който се извисява над политическите различия и работи за интересите на хората.

Във връзка с предстоящите избори, посланикът каза, че всички българи очакват с нетърпение избора на президент и местни управници. “САЩ няма позиция за това, кой ще бъде избран, но искаме да са хора, които да се ангажират с разрешаване проблемите на хората”, отбеляза той. По думите му, демокрацията в България е силна, слънчева и жива и ще продължи да се развива в тази насока.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.06.11 | 17:34

1
kavi pretencii amerikanska svinia.

Добави коментар

Водещи новини