Куче разкъса гърлото на 3 - годишно дете в Перник

  • 14 септември 2011 05:55

  • 8759
  • 11
Куче разкъса гърлото на 3 - годишно дете в Перник
©

Мирела Мирославова /3г./ е починала снощи след ухапване от  домашно куче, съобщи говорителят на ОДМВР-Перник Венцислав Алексов.

Трагичният инцидент станал снощи малко преди 20ч. на  ул. "12-та" в пернишкия квартал "Рудничар".  Родителите пуснали на двора 4-годишната Мирела да си играе с кучето.

Внезапно обаче домашният любимец, който е с неустановен произход, се нахвърлил върху детето и го ухапал по врата. При ухапването била засегната сънната му артерия. Раненото дете било закарано веднага в болница, но половин час по-късно починало.

Кучето е упоено. Търсят се причините за появилата се у животното агресия.

Последвайте канала на

БТА
8759 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Родител!

2015.02.02 | 18:43

11
как можеш на едно дете да му обясниш, че не трябва да дърпаш кучето за ушите да не му бъркаш в очите... сега цял живот ще теглят заради това! Нека почива в мир малкото кокиче!
дее

2015.02.02 | 18:43

10
Жалко наистина за детето, но това са адски безотговрни родители ! Акъла не ми побира, как може в двора на кучето да пуснат малкото детенце .... Просто е лудост ! Относно това има или няма значение породите ! Всичко е въпрос на възпитание хора , както се държиш с едно куче , то така ще се държи с хората, ако го възпитаваш с постоянен бой и псувни в един момент, ще стане белята ! Друг е въпроса, че има породи като Лабрадора например, в които просто не им е заложено в природата да проявяват агресия а има и такива като питбула, добермана ... Които в древноста за това са обучавани и са предразположени към агресия, но всичко зависи от възпитанието ! Спомням си кумовете ни имаха доберман, мъжки и си го отгледаха от 40дневен и макар да бе 60 кила, угромен и да те гледаше на кръв, това куче, когато видеше човек отиваше при него и му лягаше да го галиш .... Всичко е от възпитанието ! Лошото обаче е, че в България за съжаление се оргранизират много такива кучешки боеве и никой нищо не прави по въпроса....
мм

2015.02.02 | 18:42

2
добрманите са опасни кучета бе,къде без намордник и нашийник?не се научиха тез наште селяни бе!!!и после бездомните кучета го отнасят,не виждате ли,че тези случаи стават само с домашни кучета?
serpentiny

2015.02.02 | 18:43

9
Ти да не водиш статистика та твърдиш това. Според мен проблема си е в тези охранени и нескопени песове които се разкарват по големите градове свободно. Това, че някои хора си купуват опасни породи и не знаят как да си пазят децата си е отделен въпрос. Но такива Еко равновесие и тем подобни корумпирани организациики, нищо не правят по въпроса с популацията и накрая всички реват. Ако на моето дете се случи нещо подобно с улични кучета, не дай си Боже, няма да званя на никои просто цялата глутница на сутринта ще е за моргата, и хич не ме интересува кой какво ще каже, защото и аз имам домашни лубимци но си ги гледам добре.
Моето Име

2015.02.02 | 18:43

8
Моето Име · Yes Смърт на кучетата - приятели на хората и най-вече на старите моми и гейовете, които да е*ат и на организациите и фондовете, които печелят като се "борят" за пумиярските права... Отговор · Харесва ми · Отписване · Преди 2 секунди. Моето Име · Yes Извинявам се за правописните грешки и твърде меките изрази! Естествено не става на въпрос за всички кучета, а за тези които имат прояви, но които биват спасявани от общественото мнение и/или някой скъпо платен адвокат от рода на разплутите мошенгии, които отървават мафиоти и друг убийци от присъда. Отговор · Харесва ми · Отписване · Преди 2 секунди.
Име

2015.02.02 | 18:42

4
Жалко за детето... Много жалко... Жалко за родителите... За останалите - домашните кучета не са аксесоари за украса, престиж и самочувствие те са като децата - възпитаваш ли ги човешки, отвръщат човешки. Загърбиш ли ги на самотек... е, те го резултата. Имал съм доберман, имал съм много познати с добермани. Породата няма значение, така както и расата на хората - всеки може да е Човек и всеки може да е Изрод. При кучетата е същото, без оглед на породата. Средата определя съзнанието, колкото и да не се вярва от масата. В помийна яма ставаш помияр.
Да ама не

2015.02.02 | 18:43

7
Естествено, че породата има значение, приятелю. Я да заместим добермана с болонка или пудел - тази статия сега нямаше да я има. Иначе това за средата е вярно.
пити

2015.02.02 | 18:43

5
Кучето е упоено. Търсят се причините за появилата се у животното агресия.
Благой

2015.02.02 | 18:43

6
За провинението на кучето да носи отговорност собственикът, а за бездомните кучета -кметът!!!
asa

2015.02.02 | 18:42

3
Е това си е безотговорност даже лудост доберман за домашно куче и дете около него ма и тука трябва да го направят като във някои американски щати и европейски държави трябва да имаш разрешително за да си собственик на доберман.питбул,ротвайлер и всичките такива кучета убийци.
BlooDStrikeR

2015.02.02 | 18:42

1
ами да ви кажа - тъпизъм - като си купувате такова куче ... изобщо - куче не вързано и то със здрав синджир независимо какво е (говоря за тия по големи от преяла котка) то си е опасно и сами са си го направили - после да не се жалват и да плачат ... бабата според мен пък ако я обвиняват -кажете ми как би могла да спре това куче ? как - никак ... та виновен е собственика на кучето(било то тяхно или не).

Добави коментар

Водещи новини