Саркози се е срещнал с Путин в Русия

  • 03 юни 2014 07:10

  • 2270
  • 0
Саркози се е срещнал с Путин в Русия
© gettyimages

Бившият френски президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в се е срещнал вчера в Русия с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде БТА, цитирайки АФП.

Според Москва срещата е била от "личен" характер. Саркози се появил снощи на концерта в Москва на съпругата си, певицата Карла БруниКарла Бруни Карла Бруни-Саркози е топ модел с италиански произход, композитор и певица. Бивша първа дама на. Запитан от журналисти дали се е срещнал с Путин през деня, Саркози отвърнал "Срещнах се с него. Дори обядвахме заедно."  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че срещата се е състояла в курорта Сочи и е имала "личен" характер. В четвъртък Путин ще се срещне със сегашния френски президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 по повод честванията във Франция на годишнината от американският десант в Нормандия през Втората световна война, припомня АФП.

Наблюдатели на френската политика твърдят, че предвид рекордно ниското доверие към Оланд, може да се очаква завръщане на конкурента му Саркози в политиката още през юли, когато предстои да се проведат избори за председателския пост в неговата партия Съюз за народно движение (СНД). Заставането на Саркози начело на СНД е равнозначно на обявяване на кандидатурата му за президентските избори през 2017 г., смятат наблюдателите.

В Москва Саркози влязъл дискретно в залата, където течал концертът на Карла БруниКарла Бруни Карла Бруни-Саркози е топ модел с италиански произход, композитор и певица. Бивша първа дама на, но в края на спектакъла бил разпознат от публиката, която го поздравила с аплодисменти и възгласи. На излизане бившият президент охотно се включил в правенето на "селфи" с публиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини