Оправдаха окончателно Лечков и по делото за клевета

  • 29 май 2014 10:02

  • 1467
  • 0
Оправдаха окончателно Лечков и по делото за клевета
© Булфото (архив)

Върховният касационен съд оправда Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. по делото за клевета. Първоначално делото се гледа в Пловдивския oкръжен съд, който оправда Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., съобщи Фокус.

Делото срещу бившия кмет на Сливен беше заведено от Илия Георгиев, по прякор Манастира. Георгиев обвини Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., че заради словесни квалификации е понесъл различни щети, включително и материални, и настояваше за парична компенсация.

„Винаги съм разчитал на справедливостта на българската съдебна система. Едно по едно обвиненията срещу мен отпадат. Това само показва, че делата срещу мен са губене на време и на пари на данъкоплатците”, коментира Лечков.

Това е втора оправдателна присъда на ВКС по дело на Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. през тази седмица. По-рано съдът го оневини и по делото за водния цикъл на града. Върховните съдии гледаха делото, по което Лечков е подсъдим за неизгодна сделка за изграждането на водопровода на част от Сливен.

Двамата са осъдени на първа инстанция ефективно с различни наказания. Пловдивският апелативен съд ги оправдава. Така делото стига до ВКС по протест на прокуратурата.

С решението си ВКС оставя в сила оправдателната присъда от 21 май 2013 г. на Пловдивски апелативен съд. То е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. На 21 май миналата година Пловдивският апелативен съд отмени изцяло осъдителната присъда на Старозагорския окръжен съд, с която Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. беше признат за виновен в това, че на 14 септември 2007 г. в Сливен като кмет съзнателно е сключил неизгодна сделка-двустранен договор с "Стройинвест"-Сливен. С него общината е поела задължение да плащане на 30% за допълнителни и непредвидени строително-монтажни работи вместо 10% и от това е произлязла значителна вреда за представляваната от него община в размера на 571 783 лв. с ДДС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини