Първият в света Curved UHD телевизор от Samsung вече и в България

  • 29 април 2014 15:42

  • 8188
  • 1
Първият в света Curved UHD телевизор от Samsung вече и в България
©

София – 29 април 2014 г. – На специално събитие днес Samsung представи първия в света Curved UHD телевизор, както и цялостната си линия от извити и UHD телевизори, които вече са достъпни и на българския пазар. Впечатляващият телевизор предлага изключително и всепоглъщащо изживяване за потребителите, благодарение на извития екран и ултрависоката резолюция (UHD).

В търговската мрежа у нас в момента са налични Curved UHD TV в два размера – 55" и 65" инча, представени от серия HU8500, а през юни ще се предлага и 78"-инчова версия. Портфолиото на компанията се допълва и от новите UHD модели телевизори – 55"HU7500 и 65"HU7500, като по-късно се очакват и други размери в рамките на 40" до 75".

„С новата серия Curved и UHD телевизори Samsung затвърждава водещата си позиция на пазара в тази продуктова категория. Телевизорът, който показваме днес, е забележително постижение от гледна точка на иновация, дизайн и съдържание. Всичко, което правим, е вдъхновено от потребностите и нуждите на хората и новата линия телевизори на Samsung е още една стъпка в тази посока, за да доставим истинско забавление от ново ниво на нашите потребители”, заяви Христофор Петков, мениджър на аудио-видео дивизията нa Samsung България.

Защо Curved?

Samsung поставя началото на една нова епоха на дълбока реалистичност и смайващо зрително изживяване, като смесва своя новаторски извит дизайн с UHD технологията си. Тези телевизори предлагат силно драматично изживяване и променят из основи начина, по който светът възприема телевизорите. Преди всичко визуалното изживяване е много по-наситено благодарение на разширеното поле на визуализация и дълбочината на образа. По-широкото зрително поле създава панорамен ефект, който прави екрана да изглежда дори още по-голям и привлича зрителите така, както никой телевизор досега. Извитият дизайн създава балансирана и уеднаквена дистанция на зрителя от екрана, което прави гледането по-реалистично; за това спомагат и зрителните ъгли, и по-високият контраст от различни точки на гледане, така че всеки да има най-добрата видимост от всяко място.

Освен това извитите екрани предлагат по-добър контраст и оттам по-ясна картина – контрастът на картината може да бъде с 50-80% по-добър отколкото на плосък екран. Auto Depth Enhancer предлага по-дълбок образ на картината, като прилага на образа различни степени на контраст, така че да се получи засилено усещане за дълбочина. В допълнение Samsung създава една оптимална извивка от 4200R, която е способна да предаде най-доброто качество на образа от нормално разстояние за гледане 3-4 метра. Съчетанието на изкривяването и UHD технологията създава най-доброто и поглъщащо визуално изживяване, като съживява картините и обгръща зрителите във вълнуващи цветове, яснота и детайлност.

Технологията на Samsung, PurColour™, използвана в извитите телевизори HU8500 UHD, допълнително усилва усещането за цвят, което подобрява прецизността на образа. Изображенията са обработени, за да се намалят до минимум разминаванията в цветовете и да се засили тяхната плътност.

Изключително качество на картината

UHD телевизорите имат четири пъти по-висока резолюция от Full HD, а 8-те милиона пиксели предлагат ненадминато качество на картината. Благодарение на UHD upscaling (премащабирането), което присъства във всички UHD телевизори, зрителите могат да се насладят на най-добрата възможна картина, без значение какъв е източникът. Тази технология на Samsung превръща съдържание от Full HD и HD, както и от източници с по-ниска разделителна способност, в качество и яснота на образа почти като на UHD чрез уникален процес в четири стъпки, който включва анализ на сигнала, намаление на шума, анализ на детайла и най-накрая премащабиране, така че всичко изглежда по-добре на UHD телевизорите на Samsung. Технологията за UHD затъмняване също помага за подобряването на качеството на картината, като обработва всяко късче от изображението и предлага по-дълбок черен цвят и подобрен контраст.

UHD телевизорите на Samsung са единствените телевизори на пазара, които са готови за бъдещето, благодарение на Samsung UHD Evolution Kit. Устройството позволява на клиентите да го подменят с най-новия Samsung UHD Evolution Kit и да бъдат в крак с най-новите UHD стандарти, както и да получават достъп до най-новата технология, която Samsung предлага.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

Христофор Петков

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8188 1

Коментари 1

Добави коментар
no added picture

2015.07.14 | 09:41

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милиони от банките заедно със своя приятел Филип Кереков чрез хакерски ататки. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▒▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░▒▓▓██▓███▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒████▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓███▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░▒░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░░░░░░▒▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▓▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини