Орешарски: Членството ни в НАТО е национален приоритет

  • 02 април 2014 19:51

  • 3742
  • 18
Орешарски: Членството ни в НАТО е национален приоритет
© Булфото

През последните 10 години България извървя важен път, утвърждавайки се като предвидим и надежден евроатлантически партньор. Членството ни в НАТО е един от добрите примери за приемственост и последователност в политиката на страната, когато става въпрос за национални приоритети.

Това каза министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, който участва тази вечер в София в тържественото събрание по повод на честването на 10-та годишнина от членството на България в НАТО. Изпълнението на съюзническите ангажименти, произтичащи от  членството ни в Алианса, е основен елемент от отбранителната политика на страната, каза Орешарски. Премиерът благодари на  българските военнослужещи, които с професионализъм и всеотдайност защитават авторитета на България и на Българската армия. Страната ни дава приноса си към операциите и мисиите на Алианса и към развитието на неговите военни способности, посочи Орешарски. Той изрази убеждението си, че европейското и евроатлантическото партньорство са гаранция за установяване на трайна сигурност и стабилност, а те са важна предпоставка за икономическо развитие и за подобряване на благосъстоянието на българските граждани.

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен определи приемането на България за член на НАТО като ключово събитие за държавата и за обществото. Реализирахме стратегически приоритет, един от най-значимите успехи за политиката за отбрана и сигурност и външната политика на България, посочи Найденов, цитиран от БТА. Икономическите измерения от членството ни в НАТО се определят от възможността за достъп до ресурси и капацитет, които иначе биха били трудно постижими, за да не кажа невъзможни, поне в днешния ден, за доста крехката ни икономика, каза Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, като добави, че съвременната среда за сигурност налага създаването на  отбранителни способности, които трудно можем да изградим сами, а благодарение на членството имаме достъп до фондове, чрез които  и в момента реализираме възможности за модернизация и развитие на отбранителната ни инфраструктура. Днес България и хората,  ангажирани с политиката за отбрана и сигурност, имаме самочувствието на надежден и активен съюзник, който допринася максимално към общите усилия за посрещане на предизвикателствата пред колективната сигурност и отбрана, посочи Найденов.

Началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов представи доклад по повод на юбилейната годишнина. Министърът на отбраната отличи с почетен награден знак за годишнината "България-НАТО" - първа степен, официални лица за реализиране на интересите на България в областта на сигурността и отбраната и за проявен професионализъм в работата по участието на страната и Българската армия в дейността на Военния комитет на НАТО. Сред наградените бяха председателят на парламентарната външнополитическа комисия Янаки Стоилов, бившите министри на отбраната Николай Свинаров и Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, бившият външен министър Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, неговите заместници, заместник-министри на отбраната в различни периоди, командващият СКС, командирите на трите вида въоръжени сили, съветникът на президента по военната сигурност.

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен връчи на премиера Орешарски офицерски кортик. Найденов добави, че той е за личния му принос не толкова като настоящ министър-председател, но и като финансов министър, който в периода 2005-2009 г. има съществен принос за развитието на отбранителните ни способности, за тяхното адаптиране към изискванията на партньорите и за тяхното реализиране. "Офицерски кортик на ВМС - с очакването и сегашният министър на финансите да има амбицията някога да получи и той подобна награда", каза Найденов, връчвайки кортика. "Много благодаря, задължаващо е", отвърна премиерът, приемайки го.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3742 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2014.05.04 | 22:38

18
Национален приоритет е бедността, образованието и здравето на хората, Пламене. Боко си отиде, защото не го разбра. Ти ще си отидеш заради същото.
717

2014.05.04 | 22:38

17
Членството ни в НАТО е национален приоритет, може би защото от НАТО пуска по някое милионче така под масата. Сигурен съм че има хора които са на обратното мнение, че членството в НАТО е национално предателство. Русия ни е освободила от Турците, а ние как и се отблагодаряваме, като заставаме срещу нея.

2014.05.04 | 22:36

12
русия с това освобождение добре ни пороби! пОДОБНи постове само доказват това! Който ни освободи, той ще ни пороби! ВАСИЛ ЛЕВСКИ!
манев

2014.04.04 | 20:07

1
Господине по вашата логика детето цял живот трябва да е зависимо от родителите си и да се подчинява. Мисля,че признанието което отдаваме на Русия е достатъчном

2014.05.04 | 22:38

16
Всички от атака при Вулева, начело с бялата златка! Веднага! Може и в Карлуково!

2014.04.04 | 20:09

4
gerbadjiiski pedal

2014.05.04 | 22:38

15
И Ореха го отпра на сидер! Хи, хи, ..........!

2014.05.04 | 22:38

14
прецакания си ти в НАТО си ...!

2014.05.04 | 22:37

13
Ми те ви направиха управляващи, сега трябва да им се гъзите редовно.
НИКОЛА ГЕШЕВ

2014.05.04 | 22:36

11
БЪЛГАРИ ПРОДАЖНИ КУРВИ НИ УПРАВЛЯВАТ. АЗ НЕ ИСКАМ ЗАДНИЦИТЕ ИМ,не искам да им плащам. ТОВА Е РЕКЕТ. УТЕ Я ГАМИСИ ДЕН КАНУН. ДЕН ПЛИРОНО ПУТАНЕС ТИС ВУЛГАРИАС. АСТОС НА ПАНЕ СТО ДЯВОЛО.
anonimen

2014.05.04 | 22:34

10
Кое е по-добро , да имаш брат на 10000 км или добър съсед в съседния апартамент или къща.
гошо

2014.05.04 | 22:34

9
Незабавно излизане от НАТО и Еврейския съюз-две терористични организации.Ако не днес Русия то утре друга държава или съюз ще унищожи тези пиратсващи еврейски структури.Независимо дали ще сме на страната на победените или победителите ще е ПОЗОР да членуваме в тези талмудски "демократични" шайки от главорези и кръволоци.
Идеал Петров

2014.05.04 | 22:33

8
Педал,върви в Беларус!
САЩ-ЕС е Диктатура

2014.05.04 | 22:33

7
Браво, да ви имам приоритета. Явно с такива приоритети положението в БГ ще се влошава.
FM

2014.05.04 | 22:33

6
Голям приоритет, няма що.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини