Владимир Путин е купил жилище в Израел на своя бивша учителка по немски

  • 27 март 2014 10:02

  • 2150
  • 0
Владимир Путин е купил жилище в Израел на своя бивша учителка по немски
©

Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е купил апартамент в Тел Авив на своя бивша преподавателка по немски, разкри самата тя пред израелския сайт Ynet, предаде АФП.

Руският лидер издирил пенсионираната преподавателка по немски език Мина Берлинер, днес на 93 години, през 2005 г. при посещение в Израел. Малко след срещата с Путин тя получила от него подаръци - часовник и автобиография с посвещение. После служител в руското правителство я поканил да огледа апартаменти. "Казах му, че имам нужда само от един апартамент близо до централната автогара и пазара - разказва Мина Берлинер - Всичко стана много бързо. Няколко месеца по-късно у нас, в квартал Флорентин, пристигнаха хамали и преместиха покъщнината в новия ми апартамент".

Учителката, родена в Украйна и имигрирала в Израел преди 40 години, си спомня за Путин като за "дисциплиниран, по-скоро мълчалив" студент, който пропускал занятия, за да ходи на тренировки по кеч, но не се явявал неподготвен. Днешният руски президент е бил през 80-те агент на КГБ в Дрезден, в тогавашната ГДР, напомня АФП.

Офисът на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 потвърдил за Ynet, че Мина Берлинер е преподавала немски на руския лидер и че двамата са разговаряли в Израел, без обаче да коментира други подробности от интервюто.

Последвайте канала на

БТА
2150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини