Вдовицата на Мандела се отказа от половината от наследството

  • 25 март 2014 19:58

  • 2257
  • 0
Вдовицата на Мандела се отказа от половината от наследството
©

Вдовицата на бившия южноафрикански президент Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския, Граса Машел, се отказа официално от половината от оставеното от него наследство, оценявано на 46 милиона ранда (3,1 млн. Евро), съобщи днес един от изпълнителите на завещанието му, цитиран от Франс прес. Мандела, герой от борбата срещу апартейда и носител на Нобелова награда за мир за 1993 г., почина на 95-годишна възраст на 5 декември 2013 г.

Той остави няколко имота на вдовицата на бившия мозамбикски президент Самора Машел, станала негова трета съпруга в деня неговия 80-ти юбилей, при условие, че Граса се откаже от половината наследство. "Г-жа Машел официално и писмено прие имуществото, оставено й по силата на последното завещание на г-н Нелсън Мандела", каза пред информационнаТА агенция Сапа конституционният съдия Дикганг Мозенеке.

Шестдесет и осем годишната Граса Машел получава четири имота в Мозамбик, автомобили, произведения на изкуството и бижута, придобити от двойката по време на брака им.

Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския е оставил пари на децата и внуците си, на децата и внуците на Граса, на бивши свои сътрудници, на различни учебни заведения и на своята партия Африкански национален конгрес, но не и на бившата си съпруга Уини.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини