Кунева: Кабинетът не се справя с корупцията

  • 10 февруари 2014 13:16

  • 1523
  • 4
Кунева: Кабинетът не се справя с корупцията
© Булфото

Стратегията на БСП за индустриализация се изразява в наливане на държавни пари в закъсали предприятия, които след това ще бъдат приватизирани от партийни кръгове, хора и фирми. От съчетанието на индустриализация и корупция се получава мафиотска власт, а управлението не се заема с истинската задача – справяне с корупцията.

Това заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на пресконференция във Варна, коментирайки думите на председателя на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Помолена да коментира изказването му, че съжалявал за Европа, тя отговори, че ЕС трудно ще сбърка пътя, защото решенията в Съюза се взимат с консенсус и по ясни правила – модел, който БСП очевидно не разбира. Тя определи като неразумно пренасянето от лидера на БСП на националното напрежение на европейски терен и изявлението му, че десницата била виновна за прехода от тоталитаризъм към демокрация. Това значи, че забравя чии имена носят най-тежките зими на българския преход - на двама социалисти премиери Луканов и Виденов, заяви Кунева и допълни, че за разлика от Станишев, „Движение България на гражданите“ не съжалява за членството на България в ЕС.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 бе категорична, че когато бюджетът за образование започне да расте на година с 0.75 % и стигне 7 процента от БВП, тогава може да се каже, че образованието е станало приоритет. По думите й, БСП и правителството не са осъществили никакви реформи в сектора. Лидерът на ДБГ съобщи още, че след 10 дни европейският комисар за развитието на научните изследвания ще посети България, за да се се увери каква ще е политиката в областта на науката и преструктурирането на БАН, особено след скандала с фонд „Научни изследвания“. Всички да свикнат с мисълта, че Реформаторският блок е независима и засилваща се стабилна дясна коалиция, която ще защитава чистотата и истината в политиката, каза тя.  Не приемаме политиката за търговия, ще говорим истината и никакви ухажвания и бой не могат да ни отклонят от пътя, добави председателят на  ДБГ в отговор на въпрос за отношението на ГЕРБ към Блока.

Тя благодари на структурите на ДБГ от цялата страна и на Националния съвет за издигането на кандидатурата й за европейски депутат, след като получи единодушната подкрепа на НС на партията като кандидат за листата на Реформаторския блок. Освен Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Националния съвет избра още Сергей Петков, Ива Йорданова и Настимир Ананиев между номинираните 19 имена. Кунева съобщи, че сред издигнатите за евролистата бяха и Найден Зеленогорски, Даниел Вълчев и Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е, но те са си направили самоотвод, за да дадат път на нови лица и да се концентрират върху задачите си във вътрешно-политически план. Зам.председателят на ДБГ и организационен секретар на РБ Найден Зеленогорски съобщи, че до края на февруари и началото на март ще бъде ясна листата на Блока за европейските избори, като подредбата ще бъде решена след допитване сред партиите от Блока.

В отговор на журналистически въпрос за профила на бъдещия еврокомисар, Кунева коментира, че трябва да му се даде възможност да се отчита пред парламента. Тя посочи абсурда на политическата ситуация първият български комисар в ЕК да има две високи европейски отличия за работата си, а в собствената му страна да му се отказва отчет пред най-високия държавен орган, като визира отказът на ГЕРБ и Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 през 2010 година Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 да отчете пред НС комисарския си мандатат. Тя допълни, че всички предложения, които сега се разглеждат в парламента по защита на потребителските права, са възможни заради една от четирите директиви, които тя е постигнала като комисар - директивата за защита на потребителите, но в България нейната експертиза не се търси, за разлика от другите европейски държави, включително и като настоящ съветник на вицепрезидента на ЕК по въпросите на транспорта. В петък участвах в обсъжданието на новата директива на ЕК за правата на пътуващите със самолет, каза тя, но за съжаление в България и тази тема не съществува в публичното пространство, защото е важна за хората, но не и за политическите централи, които следва да правят политика в интерес на гражданите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1523 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.02.14 | 12:20

4
Повръща ми се като я гледам тая и костов и всички тея които поддържат предателската им политика спрямо нашия народ

2014.02.14 | 12:20

3
Кукунделова се развихря.Забрави си другата фамилия-Пръмова и започна да плюе наред партиите от които произлезе.Това е истинското лице на всички от Деформаторския блок.
s

2014.02.10 | 17:06

2
G-za Kuneva,moze li da citirate za koi predprijatija stava vapros,neka go znajat vsi4ki,tova e mnogo vazen vapros.
АНОНИМЕН

2014.02.10 | 17:05

1
А ВИЕ ДАЛИ ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ.БЕЗСРАМНИЦИ!!!!!КРАЙНО ВРЕМЕ ТАКИВА КАТО ВАС ДА ИЗЧЕЗНАТ И ДА НИ ОСТАВИТЕ ДА СИ ОПРАВЯМЕ ЖИВОТА КЪМ ПО ДОБРО.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини