Панаирите на Сидеров стигнаха до "Вашингтон таймс"

  • 18 май 2011 10:02

  • 3040
  • 4
Панаирите на Сидеров стигнаха до "Вашингтон таймс"
©

Български политик с откровени позиции срещу имигрантите и водещ на ток-шоу по кабелна телевизия (вестникът пропуска да уточни, че става дума за вече бивш водещ) поиска от САЩ да плащат наем за използваните от тях военни бази на българска територия, пише днес вестник "Вашингтон пост".

"Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, лидер на ултранационалистическата партия "Атака" освен това изпрати писмо до държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън с искане пратеникът на Вашингтон в София Джеймс Уорлик да бъде отзован", посочва вестникът.

Искането си Сидеров аргументирал с твърдението, че след като чул претенциите на "Атака" за наема в размер на 1,4 милиарда долара за военните бази, посланик Уорлик заплашил Сидеров "да го унищожи".

Сблъсъкът на Сидеров с посланика станал миналата седмица в софийски ресторант.

Посолството на САЩ омаловажи действията на Сидеров като "евтин политически шарж", пише "Вашингтон таймс".

"Посолството на САЩ не подкрепя омразата, предубежденията и фанатизма на г-нСидеров и партия "Атака", заявил говорител на посолството, цитиран от вестника.

"Вашингтон таймс" припомня, че в дипломатическа грама от2005 г. посолството на САЩ описва партия "Атака" като "силно антиамериканска", а нейният лидер Сидеров - като "открито антисемитски настроен".

Последвайте канала на

3040 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
yoter

2014.05.06 | 20:03

4
1и2- пар4енце от ракетата ,,ухапала,, Горнобанската к-а през 1998 г- падна в/у покрива и. А на вас една сопа по задника дали 6те се отрази добре, като се има предвид големите ви воени познаниа......

2014.05.06 | 20:03

3
Ако си спра колата в центъра ми искат да плащам, а тия ХАмериканци бази са си построили и лев не дават. Ама нашите управляващи са виновни никои не им иска пари!!!

2014.05.06 | 20:03

2
Ne sum kanil nikoy da mi idva v stranata,i da polzva kakvoto i da e GRATIS!!!Kato ne ti xaresva-MARSHC!!!

2014.05.06 | 20:02

1
Сидеров Президент на БЪЛГАРИЯ.И америка е имала артист и шоумен за президент-Роналд Рейгън.

Добави коментар

Водещи новини